Скільки плати за землю отримали місцеві ради Волині

Скільки плати за землю отримали місцеві ради Волині
Плата за землю – чи не одне з основних джерел наповнення місцевих бюджетів та ресурс, надходження якого до скарбниць сільських, селищних, міських рад дає можливість вирішувати соціально-побутові питання місцевим громадам.

Упродовж листопада місцеві бюджети Волині поповнилися на 12 млн грн завдяки надходженню плати за землю. Зокрема, отримано 8,3 млн орендної плати та 3,7 млн земельного податку, повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Усього ж від початку року скарбниці місцевих рад отримали 145,9 млн грн плати за землю: 94,9 млн грн - орендної плати та 51 млн грн - земельного податку. Це на 41,7 млн грн більше, аніж за аналогічний період 2014-го.

«Адміністративна реформа, яка нині триває в Україні, дала значно більше повноважень місцевим громадам і дозволила відчутно збільшити надходження до місцевих бюджетів. Плата за землю – один із таких ресурсів, а тому земельники області спільно з іншими службами ведуть постійно роботу для відповідності її ринковим умовам та своєчасної сплати користувачами землі», - наголошує в.о начальника Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А собi хабарник Василенко скiлькi грошей отримав?
Відповісти