Українські храми здають під світські заходи

Українські храми здають під світські заходи
Церкви почали здавати в оренду для проведення різних заходів. Середня вартість – 10 000 гривень. Вільне для оренди приміщення час – з 12:00 до 17:00.

Першою про те, що в одній з церков на Борщагівці в неділю проходив якийсь «світський захід», через спецрозділ «Повідомити Правду» написала мешканка мікрорайону Уляна К .

«Може, хтось підкаже, що це? Тому що я в легкому шоці. Пішла в церковку біля будинку, а відчуття, що потрапила на вечірку. Не вистачало тільки музики і алкоголю – по церкві ходять чоловіки в смокінгах і білих рукавичках, дами у вечірніх сукнях, в центрі прибрали всі свічники біля ікон, поставили стільчики для шановних гостей, є навіть трибуна, купа фотографів, на столах підготовлені ордена … Спасибі, звичайно, що вхід для простих смертних не заборонили, але що мені одній це здається ненормальним? »

«Голосу Правди» вдалося з'ясувати, що мова йде про Храм життєдайні джерела на вул. Симиренка, 12. Журналісти подзвонили в храм, придумавши легенду про те, що займаються організацією культурного заходу для одного народного депутата (який нібито буде нагороджувати дипломами та медалями діячів мистецтв району).Його настоятель, отець Валерій, насамперед поцікавився, чим будуть нагороджувати гостей, а потім дав добро на оренду залу. На питання, чи можна буде поставити трибуну в церкві, відповів наступне:

«У нас є підставочка під Євангеліє на одній ніжці, це може бути трибуною». Стільчики для гостей настоятель обіцяв принести нам з трапезної. Що стосується ціни питання, то в храмі натякнули:

«Цей орден Святого Станіслава (саме про цей захід йшлося в пості мешканки мікрорайону Борщагівка Уляни К. – прим. ред.) пожертвував 10 тисяч гривень. Тому що зараз у нас іконостас робиться, розписи робляться та опалення дороге », – додав отець Валерій.

З питанням оренди журналісти обдзвонили ще з десяток храмів, скрізь їм відповідали по-різному. Але, як зазначають журналісти, церкви виявилися гнучкими у своїх принципах.

Це вже якось не по-християнськи. Віддавати храми під світські раути та інші заходи – блюзнірство та знущання над святинями. На що ж тоді Філарет дивиться? А чи може він сам це все благословив?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки храми УПЦ МП, ті за гроші ще й вприсядку станцюють і частушкі з балалайкою заспівають)))
Відповісти
да канєшно. Всі погані - ми хороші. Всі ви однакові.
Відповісти
дебіл?Воно й видно!
Відповісти
Дочитай до кінця! -"На що ж тоді Філарет дивиться? А чи може він сам це все благословив?" Це мова про Київський патріархат
Відповісти
давно відомо, що релігія - це бізнес і нічого спільного із вірою не має.
що ще раз доведено на прикладі.
Відповісти
90% прихожан не здатні це зрозуміти.
Відповісти
Шановні коментуючі,майте хоч якесь стримання.Сьогодні Святий Вечір в католиків, завтра-Різдво.А за свої поступки кожен буде відповідати сам.Бог любить всіх нас таких різних))))))))
Відповісти
Ну так не всі ж тут католики чи православні.
Відповісти
Хіба виховання залежить від віросповідання?В цьому випадку все очевидно:або вихована людина,або ні)))
Відповісти
орден святого станіслава це масони
дожились
Відповісти