У Луцьку з'явиться «живий» ланцюг

У Луцьку з'явиться «живий» ланцюг
У Луцьку відбудеться громадська акція відзначення Дня Соборності України.

22 січня 2016 року у Луцьку, як і по всій Україні, у 97 річницю проголошення Акту Соборності українських земель повторять приклад першого “живого” ланцюга в Україні, який у січні 1990 року з’єднав Київ та Львів, повідомляють організатори акції - Національний альянс.

Акція проходитиме на Театральному майдані міста Луцька. О 15:00 год. формують "живий ланцюг" від пам'ятника Лесі Українки до площі Возєднання, що символізуватиме єдність українського народу та соборність українських земель. Після того всі учасники повертаються на Театральний майдан, де відбудться віче та виконання Гімну України.

Акція буде відбуватись без політичної символіки, але лучан закликають прийти з національною символікою (синьо-жовті прапори, прапорці, стрічки, боді-арт на обличчі), чим більше - тим краще.

Довідково: День соборності України — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну.

22 січня 1990 року живий ланцюг утворений сотнями тисяч людей з'єднав Київ та Львів на пам'ять про цю подію. Офіційно - 400 тисяч, неофіційно- до 4 мільйонів наших співгромадян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сталін возєднав Україну!
Відповісти
за це й здох в драних лаптях
Відповісти
Останні новини
У Луцьку з'явиться «живий» ланцюг
13 січень, 2016, 10:34