У Луцькій міській лікарні перевірять, куди спрямовуються кошти за надання послуги МРТ

У Луцькій міській лікарні перевірять, куди спрямовуються кошти за надання послуги МРТ
Під час засідання бюджетної комісії 14 січня, депутат луцької міської ради Андрій Покровський підняв питання, щодо сфери застосування коштів, які заробляє КЗ Луцька міська клінічна лікарня за надання послуги магнітно-резонансної томографії.

Причиною розгляду стало те, що медична субвенція з державного бюджету на функціонування медичних закладів міста Луцька у бюджеті 2016 року зменшилася, порівняно з минулим роком, повідомляє Конкурент.

Тому міська казна спрямує додатково 28,7 мільйона гривень з власних коштів і що головне, виникло питання спрямування коштів з міського бюджету на обслуговування апарата МРТ.

"В Луцькій міській клінічній лікарні діагностування за допомогою апарату МРТ коштує декілька сотень гривень, що є чималою сумою для громадян. І протягом дня ми можемо спостерігати черги з 12-13 пацієнтів. Куди йдуть ці кошти?" - зауважив Андрій Покровський.

На це начальниця управління фінансів та бюджету Лілія Єлова відповіла, що кошти від вартості послуги йдуть на обслуговування цього апарату, яке є дороговартісним.

В підсумку, бюджетна комісія доручила начальнику управління охорони здоров'я Луцької міської ради Миколі Якимчуку надати інформацію депутатам, скільки коштів отримується від роботи апарату і куди вони спрямовуються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О, так, так - правильно..... Нарешті щось почали чухати! И про РРО не забудьте, ато фейкові прибуткові касові (аля "для отвода глаз") я сама можу надрукувати скільки треба.
Відповісти
Одне МРТ вартує 400грн. якщо 30 людей в день = 12 000 грн.
В місяць = 360 000грн.
В рік = 4 320 000грн.
Зрозуміло, що математика відносна але навіщо ще кошти потрібно виділяти?????
І друге питання, куди ідуть дані кошти???? на обслуговування як говорять????
Наврядче
Відповісти
Куди-куди, главрачу в карман ідуть кошти!
Відповісти
гроші можна купувати кожного року новий апарат. А відповідь дадуть ,як завжди в захист КЗ.
Відповісти
Коли видiлять кошти на обслуговування обладнання та витратнi матерiали з бюджету, тодi МРТ i буде для пацiэнтiв безкоштовним.
Відповісти
Сьогодні прийняли бюджет і сумму на обслуговування апарата МРТ погодили, подивимося як МРТ стане безкоштовним і чи буде безкоштовним взагалі?!?!
Аж бісять такі люди які захижають злодіїв і корупціонерів!
Відповісти
Дуже тішить, що у бюджеті передбачили кошти на обслуговування МРТ. А як же інше обладнання, витратні матеріали, одноразовий інструментарій та розхідники для складних обстежень. Бісить те, що вже безліч років різні депутати та політики піаряться на медицині. А слабо звернутися до Верховної Ради з категоричною вимогою прийняти зміни до законодавства про охорону здоров'я? Затвердити чітко гарнантований обсяг медичної допомоги, який буде оплачений з бюджету, і сказати чітко за що має заплатити сам пацієнт або його страхова компанія? Слабо звісно. Простіше перевіряти та контролювати те, до чого сам навідь не долучився. Скільки було звернень до депутатів щодо неможливості пройти обстеження на МРТ у ЛМКЛ? Думаю жодного не було, тому що дешевше пройти обстеження неможливо ніде в Україні і тим більше за її межами. Замість того, щоб перевіряти використання не бюджетних коштів, краще б задумалися як з бюджету забезпечити громадянам достатній рівень медичної допомоги.
Відповісти
1. По перше Ви сказали що як кошти на обслуговування виділять, обстеження буде безкоштовним, кошти виділили і ви переконаєтесь як і сотні читачів що і крихти правди за Вашими словами не має!
2. Обовязки депутати місцевої ради як раз і відслідковувати витрати коштів з міського бюджету не варто сюди вплітати повноваження депутатів верховної ради.
3. Хоча ваша реакція не дивує, прикрутити гайки хабарникам, щоб не крали і одразу попре лайка на усіх і на все тільки не на Вас, нехай буде так, але люди не сліпі і все бачать!
П.С. Почитайте коментар нижче і все стане зрозуміло!!! А свої "душевні" історії про малу зарплату в 2 000 грн. залиште для кабміна:)
Відповісти
По пункту 2. Про те й пишу, щоб читачам стало зрозумiло - на обслуговування обладнання кошти не видiляються з бюджету, використовуються кошти отриманi вiд пацiэнтiв у виглядi благодiйних внескiв, бо I нших законних методiв нашi законотворцi за 25 рокiв не придумали.
По пункту 3. Для того щоб когось назвати хабарником, треба це довести. В Iнакшому це називаэться наклеп.
Ну I до чого тут про обласну лiкарню (там МРТ майже втричi дорожчий нiж у мiськiй, пороте й апарат iнший) I до чого тут Палиця?
Відповісти
Ніхто не говорить що закон досконалий і дійсно благодійні внески в лікарнях, можливо єдиний метод але питання, чи усі до останньої копійки з благодійних внесків ідуть на лікарню і обладнання, тому що грошей у благодійних фондах велитенські сумми а у витратах відносно незначні.
Оскільки механізм фондів з благодійними внесками не офіційний з нього легко красти що і успішно роблять керівники лікарень!!!
Відповісти
Перечитав бюджет. Прошу обізнаного опонента вказати, де передбачені кошти на обслуговування медичного обладнання? Я не знайшов. Видатки на медицину зменшились на 7 млн в порівнянні з минулим роком. Знову все скинуто на плечі пацієнтів, а винними у залученні коштів будуть медики. Дістало. Якщо працювати лише на бюджетному фінансуванні, то лікарня буде забезпечена ліками та виробами медичного призначення п'ять-сім днів на місяць. Крім благодійних внесків інших законних методів залучення коштів для забезпечення лікувального процесу немає. Можна закриватися. Шановні депутати ініціюйте, нарешті, якісь зміни у законодавстві, зверніться до Верховної Ради. Але пам'ятайте, що люди потребують лікування безперервно, чекати неможливо. Ваши дії нагадують анекдотичну ситуацію: "На тобі гривню і ні в чому собі не відмовляй".
Відповісти
МРТ в обласнiй лiкарнi коштував влiтку 700 гривень. Ми робили для дитини-iнвалiда а знижок немае. Дякую Палицi за спонсорську допомогу.
Відповісти
Воу, воу! СтопЕ! В статті говориться тільки про апарат МРТ! Так що, шановний медику, не вдавайтеся у подробиці....
Відповісти
Останні новини
У Луцькій міській лікарні перевірять, куди спрямовуються кошти за надання послуги МРТ
15 січень, 2016, 10:00