Луцькрада узаконить сквер біля «Слона»

Луцькрада узаконить сквер біля «Слона»
Торговий кіоск, який розташований між торговим центром “Слон” та багатоповерхівкою на вулиці Кравчука 37а, будуть зносити.

Про це стало відомо під час пленарного засідання сесії Луцької міської ради. Зокрема, на розгляд депутатського корпусу було винесене питання про відмову підприємцю Климюку у поновленні договору оренди землі для обслуговування торгового павільйону, літнього кафе та дитячого автомістечка.

Нагадаємо, цю місцину вже 20 років орендує бізнесмен Сергій Климюк. Біля торгового кіоску, який знаходиться на цій ділянці, чоловік власними руками звів дитячий майданчик.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зазначив, що підприємець замість того, аби оформити документи на споруди, які розташовані на земельній ділянці, змурував будівлю та поставив вікна. Між тим місцеві лучани впевнені, що після того, як із підприємцем розірвуть договір оренди, то на місці скверу “виросте” парковка або навіть заправка.

Депутат Луцькради Микита Рабан запропонували до існуючого проекту рішення додати пункт, в якому закріпити межі земельної ділянки для облаштування скверу та зобов'язати КП “Парки та сквери” підтримувати територію в належному стані. Мовляв, щоб мешканці не думали, що цей клаптик зеленої зони зникне.

Натомість депутат Павло Данильчук запропонував після того, як підприємця позбавлять права оренди землі, існуючі елементи благоустрою, які підприємець встановив своїм коштом, лишити на утриманні Департаменту житлово-комунального господарства. Мовляв, на ці об'єкти у підприємця немає права власності.

Попри сварки та довгі дебати, обранці Луцькради прийняли рішення розірвати договір оренди землі з підприємцем та закріпити межі земельної ділянки для облаштування скверу. Крім того, зобов'язали КП “Парки та сквери” підтримувати територію в належному стані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знаю рабана особисто але такого вчинку для громади неочікував...Запамятайте цей день бо місчькрада на ристь міста чи мешканців ухвадює рішення раз на 10 років...
Відповісти
долар виріс ....всіх підмазати зараз дорого ...от і приняли на рахунок міста
Відповісти
Ідіотизм, ось так людина за свій кошт облаштовувала сквер, платила пода ки в казну, а взяли і забрали.

.
Відповісти
наш колгосп справа демократична : хоч вступай , не хоч - заберем корову
Відповісти
А ніхто не дасть пояснення як і в який спосіб лише цьому підприємцю вдалось отримати право користуватись цією ділянкою а іншим зась? Може хтось знає, як цей підприємець обманом пояснив людям, що якщо він там працюватиме, то буде сквер, а якщо ні, то й скеру не буде...
Відповісти
Знаю цього дядька. Як я ще школярем був і ходив до 26-ої школи, то він берізки там власноруч висаджув. Зробив паркан невеличкий аби дітям, що катаються на велосипедах чи роликах було безпечно. Обблагородив "скверик" лавочками та гойдалками і все за свій кошт. 20 років орендував і було все нормально, а зараз виходить міська рада його кинула, бо вже якісь недоліки знайшли. Якщо це все пропаде, то й мешканці прилеглого будинку будуть дуже вдячні місцевій владі і тому комунальному підприємству, яке буде за цим майном догладати, як директор ЛПЕ за своїми тролейбусами і підприємством вцілому
Відповісти