Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до краян

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до краян
Сьогодні, замість традиційної проповіді опісля Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці, митрополит Луцький і Волинський Михаїл пояснив прихожанам, що ж будується біля храму.

Про це повідомляє Волинська правда

Нагадаємо раніше повідомлялось про те, що біля кафедрального собору Святої Трійці відбувається незаконне будівництво. Окрім того, журналісти попросили очільника області Володимира Гунчика прокоментувати, чи буде реагування влади на незаконні роботи на пам’ятках національного значення біля собору в центрі Луцька. Своєю чергою, Гунчик звернувся до прокуратури із вимогою втрутитися у ситуацію із незаконним будівництвом.

З`ясувалося, що на місці, де нині відбуваються ремонті роботи за деякий час спорудять пам`ятник Героям АТО та зниклих безвісти у неоголошеній війні на Сході. Митрополит відзначив, що фотостенд, споруджений на головному майдані Луцька, прослужить недовго. Тим паче, нині немає мови серед політиків та чиновників щодо його заміни. Відтак, священослужителі УПЦ КП вирішили віддати данину загиблим Героям та гідно вшанувавши їх пам`ять.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 44
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Инкогнито?
Відповісти
А чому митрополит ні з ким не порадився? Кафедральний собор - надбання релігійної громади, міста, області, по суті - це наша історія і архітектурна гордість. Чи це вотчина Михаїла? Михаїл з кожним днем, з кожним місяцем, з кожною так званою промовою після літургії усе більше нагадує радянського парторга крупного радянського підприємства. Так не можна. Це підриває християнські устої Православної Церкви.
Відповісти
Розуміти вириті підземелля навколо собору? Через скільки часу можна буде дізнатися, що то за благородні незаконні роботи? До речі, напроти 4 гімназіі тиснуть палі і надалі в поховання...у кістяки...храм будують(!?). І як рота не заціпить казати про Бога і прикриватися Ним і таке творити? Це все одно що не перепоховати могили а нагло вдертися і будувати...та хоч і храм, але не так святе діло робиться.
Відповісти
Мишка, не включай дурака!
Відповісти
наш Михаїл все більше стає замполітом... Буде в Порошенка відати ідеологією.
Відповісти
Подвиг небесноі сотні безсмертний. Він врозумі, серці і в народі живе. На меморіалі слави Луцька є похований Василь Мойсей -один із сотні. Над ним є пам'ятник і непоганий- Ангел з борцями за волю і справедливість. Краще михаіле перестаньте плюндрувати землю і могили довкола собору- це і буде ваш пам'ятник небесній сотні. Ваше незаконне будівництво небесним не потрібне. Бо вони боролися проти беззаконня і свавілля. А ви хочете зневажити іх подвиг своім беззаконням і свавіллям.
Відповісти
Загиблих за Украiну вон скiльки, пам'ятник тiльки Мойсею.
Відповісти
Хто то придумав таке? Чи це вихід з ситуації?
Відповісти
Забув нагадати отцю Михаїлу, аби зняв зі споруди новозбудованої академії герб України. Приїжджі на Волинь розумні люди, вгледівши цей герб, прикладають палець до виска і питають: "Це що поруч з собором, контора радянського КДБ?". Україна - світська держава, і релігія відокремлена від неї, про що записано в одній з статей Конституції. Таке враження що невдовзі хрест на куполі собору теж поміняють на герб (хоч би не радянський!).
Відповісти
добре,що на проти 4-ї школи будують храм,а не бутікі за якими малолетки курили і сікали.
Відповісти
Надіюсь нічого не зміниться для малолєток :)).
Відповісти
А ви замітили що хрест із "софрино" в руках Михаїла ?
Відповісти
церква відокремлена від держави. У нас українська церква...
Відповісти
Малолетки,це наше майбутнє... А ті що там будують далеко не малолетки. Питання в тому як будують... Тиснуть сваі в неперенесені могили!!! Щоб таку наругу робити це треба бути сатанистом. І сповідувати кодекс зла. Або підмінити добро злом. Начебто храм будують...а наруга над рештками триває. Є кримінальна стаття про відповідальність за акти наруги та плюндрування над людськими рештками . Поліція, прокуратура, сбу ви де? Доки ви будете дивитись і мовчати. Ім що все можна? Чи ви чекаєте коли вони запросять на відкриття своіх храмів і пам'ятників наруги і вандалізму над людяністю і основними цінностями.
Відповісти
Пошукайте в інтернеті карти старого міста.Від центра і до Київського майдана з правої сторони було безліч цвинтарів.Будувати житлові будинки і торгівельно-розважальні заклади це не було гріхом,а Українську церкву-злочин?
Відповісти
будувати церкву це вже злочин над тверезим глуздом.
Відповісти
Брехня. Мішка блазень. Стверджую, там хотіли збудувати таку собі альтанку аби молодята після вінчання фотографувались.... Але навіть якби хотіли спорудити пам"ятник то мені здається що на кістках померлих будувати щось не по християнськи... Достатньо того що семінарію збудували на кістках розстріляних.... Просто жах!
Відповісти
Не признание, так званного "Киевского патриархата" подтвердили все Православные Церкви мира !
Відповісти
Тих немалолеток які там будуютьпопереджали компетентні люди. Ті немалолетки, церковні як би, послали в... Папуа нову гвінею розкопки проводити. Якщо совєти і бізнес дозволяли собі по- хижацьки ставитись до обраних собі місць. То в новій Украіні з боку, як би церкви, тра робити як книжка пише. А якщо вперто створюють преценденти то отримають і наслідки. І чим вони тепер не ті самі совєти і агресивні бізнес мени?
Відповісти
визнана,невизнана...до кацапської не піду!
Відповісти
Правильно . І голодовку обяви.
Відповісти
А чи відповідає проект залитих свай проекту пам'ятника? Ну буде собі альтанка АТО. І що ви михаілу зробите? Він скаже: слава Украіні! І цим легалізує все що робить. Щось вони говорили про той пам'ятник... Уявляю картину які будуть очі в мера і голови ОДА як вони отримають запрошення на відкриття пам'ятника від Михаіла. І здіймуть покривало, а там живі хлопці з АТО на БТРі газують на каробках канхвет сделаних в липецке!
Відповісти
Не відходь від теми. А то розкрию шо ти митрополит луцький...
Відповісти
Закрився і дуй в 2 дири
Відповісти
До прихожанина,ви прихожанин якої конфесії мп протестантів чи можливо синагоги ??? Герб це символ Укриїни з часів Київської русі
від князя Володимира Великого і до наших часів на ньму можна прочитати "ВОЛЯ"якщо ви цього не знали то мржливо він для вас і символізує контору "КДБ"
Відповісти
Натовкти би тобі пику
Відповісти
Абревіатура михаіла: Церковний Енергійний Гарний Луцький Архієрей=цегла. Геніально! Пропоную всім ЗМІ вживати скорочення"цегла" як синонім луцького михаіла. Кому не зрозуміло? Ви що проти гарноі цеглини?
Відповісти
Може ти вируючий? Як ти Назву держави написав? Стидоття.
Відповісти
А ми за Михаіла і поважаєм його намір поставити пам ятник .А чим брудом обливати краще на службу зайдіть і послухайте
Відповісти
Ми то ти? Уяви. Завтра копаю підземелля, вивожу кістяки, заливаю сваі під офіс. Де? Між костелом і будинком Косачів! Активісти, поліція ,краєзнавці,чиновники, археологи, змі- всі хочуть дізнатися,дурники, а що то я будую? А я іх ігнорую! Через днів 43 повідомлю що це я пам'ятник АТО у вигляді офіса будую. Заборонять, бо не по закону. А я всім скажу шо то така влада шо не дозволяє такі патріотичні ідеі розвивать... Отак чинить михаіл. Він себе сам не поважає що так робить. Інакше не вміє. Комплекс рейдера або клептомана дається взнаки. І він себе краще бруду облив цими скандалами і церкву. Краще не зайду і не послухаю. Від діл пізнаєте іх сказано в Євангеліі.
Відповісти
Ви всіх поважати будете перебіжчики. Завтра когось іншого бо в крові зраджувати .
Відповісти
Ти синагоги не чіпай, дограєшся як зам Романюка. Він вибачився а його в СБУ за антисемітизм.
Відповісти
Шерлок думати вміє! А ви шановний, пане,невже тільки й бажаєте щоб всі дули в дві дири. І нічого не бачили і недумали як і ви. Підвид людей gomo dunus замість gomo sapiens. Ви зрозуміли хто в нас під ніком І г о р Луцький? - митрополит...так що є ще gomo dunus mitropolitas
Відповісти
Ти Авакян! А шо вже з Саакашвіленко вже розібрався? І що тебе не пускають до головноі синагоги - Верховноі ради? Скажи Гройсману той прийме.
Відповісти
Ото то пам'ятник на тих сваях можна поставити!!! Двоповерховий!!! Або ще якусь кафешку!!!
Відповісти
для вас краще,щоб було страхіття захаращене?нехай люди прийдуть посидять в гарно облаштованому місці.і театр і весь центр розміщено на кладовищі і нічого,сидимо та відпочиваєм!це нікому не зашкодить_тільки принесе позитивні емоції!а всі незадоволені москалі,нехай мандрують подалі!
Відповісти
На могилі моіх і ваших прабатьків я б не хотів позитивних емоцій в сучасному виконанні... Цвинтарі це місця святі. Переносити чи непереносити- на це є влада і громада. Але на те ми люди, щоб навіть з рештками по- людськи поступали. Комунякам було все одно, а ви ж украінка... Це так просто було вирішити законним чином- дотримати закону, перепоховати. Але церковники мали б знати такі речі.
Відповісти
Та то дядя Міша для відмазки вирішив спорудити пам'ятник Героям. Якби це незаконне будівництво не набуло такого резонансу, там би стояла якась фігня. Точно це не був би пам'ятник Героям.
Відповісти
Неук Міша тільки вміє "політичні проповіді" виголошувати та лапшу на вуха вішати. Хай не п.....,. хай не обманює!
Відповісти
З яких пір для встановлення пам'ятника потрібно перерити таку територію? Казки дядька Миші для прихожан-лохів.
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/62816-taiemnychi-roboty-bilia-sviato-troickogo-soboru-v-lucku-foto і не один метр території перекопано
Відповісти
попихачі московські!Владика Михаїл дуже розумна людина!перш ніж паплюжити подивіться на себе!кожен по собі судить
Відповісти
Не в'яжіть корові сідло. Розумні так як михаіл не роблять. Дивимось на себе. І від вчинків пізнаємо людину. Вчинки красномовніші це факт
Відповісти
Повідомте народ про нинішній стан будівництва біля собору і під комплексом собору через ЗМІ. Демократична Украіна це не будівельний Гондурас в центрі Луцька.
Відповісти
Останні новини
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до краян
07 лютий, 2016, 15:39