На Волині до проблем багатодітних сімей хочуть «підходити» однаково

На Волині до проблем багатодітних сімей хочуть «підходити» однаково
Депутати обласної ради хочуть розробити єдиний алгоритм надання допомоги для родин, які її потребують.

Про це стало відомо 8 лютого під час наради щодо обласного бюджету,- повідомляє ВАР.

На засіданні, зокрема, розглядали питання щодо надання матеріальної допомоги двом родинам із Ковеля. У місті є дві родини, які потребують допомоги, – одна родина взяла кредит, коли у них народилася трійня, та протягом декількох наступних років народилися ще четверо дітей.

У іншої родини ‒ теж трійня, тут 8 людей живуть на площі 6 метрів квадратних. У першому випадку родина потребує 41,8 тис гривень для погашення кредиту, у другому випадку пропонують з обласного бюджету профінансувати купівлю квартири на дольових умовах.

Проте депутати дійшли згоди, що підіймати віковий ценз для родин не варто, а треба розглядати кожен випадок індивідуально.

«Так ми, шановні, до 60-ти років дійдемо», ‒ сказав Володимир Гунчик. За його словами, це нечесний підхід, адже хтось отримує допомогу, а хтось ‒ ні. Водночас присутні на комісії депутати зазначили, що таких випадків в області небагато, а родини значно потребують підтримки.

Депутат обласної ради Володимир Боднар додав, що потрібно розробити єдиний підхід до подібних сімей, щоб мати змогу допомагати сім’ям, які цього потребують. Депутат Святослав Кравчук зазначив, що ці питання має вирішувати мер Ковеля, тож він запропонував допомогти родині для початку погасити кредит лише на цей рік, а наступного року повернутися до цього питання. Тож у перспективі це питання розглянуть на сесії обласної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.