Луцький суддя виніс ухвалу про затримання бійця 51ОМБ

Луцький суддя виніс ухвалу про затримання бійця 51ОМБ
Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Ясельський виніс ухвалу про затримання бійця, який вже рік як демобілізувався.

Про це у соціальній мережі Facebook написав адвокат і волонтер Василь Нагорний.

За словами Нагорного, сьогодні, 20 лютого, на митниці затримали чергового бійця 51 окремої механізованої бригади.

«Вже знаємо як діяти, що робити, але… Цього разу ухвалу затримання виніс не Івано-Фраківський суд, а наш, Луцький місьрайонний суд, слідчий суддя Ясельський. В мене слів немає. Якщо франківські судді не знали, що відбувається щ 51 ОМБр на Волині, то наші добре обізнані. Ухвала на затримання приймається тільки на підставі документів, наданих військовою прокуратурою. Військова прокуратура в документах зазначила, що боєць в жовтні 2014 року з частини і досі не повернувся, а на виклики не з’являвся», – пише адвокат.

Нагорний обурився: «То невже слідчому судді не спало на думку перш, ніж виносити таку ухвалу, зобов’язати військову прокуратуру надати відомості з військового комісаріату, де є відомості про те, що боєць вже рік як демобілізувався, став на облік та отримав статус УБД? Чому не перевірили причини неявки і чи отримував боєць повістки з прокуратури? Чому слідчий суддя, який повинен слідкувати за дотриманням прав людини, вірить військовому прокурору на слово…»

«Паралелей по слідчому судді не хочу приводити, хоча вони самі напрошуються. Хлопці, до речі, і вас, суддів, там на сході захищали, вмирали і за ваших дітей, то невже так важко перевірити те, що подає прокуратура в клопотанні. Голова суду Михайло Квятковський, голова апеляційного суду Петро Філюк, напевно варто наголосити суддям про те, що особливу увагу треба приділити таким справам… ви обіцяли бути справедливими…» – додав він

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Партия сказала надо, комсосуд ответил есть." 25 рокiв вже нема совка, а в головах то лишився... Ця особливiсть дуже характерна для "червонопрапорноi" Волинi.
Відповісти
Наша Волинь..жовто-блакитна...але при радянській владі такого бардака и хаоса не було...а зараз вібувається геноцид нашого народу владою в усіх напрямках..
Відповісти
Ніхто не приймає рішення про затримання,якщо немае підстав. Очевидно,що боець добровільно на виклики не з"являвся. А робити крайнім суддю, то геть ганебно.люди,які читають подібні заказні статейки,чогось вірять тому,що пишуть. А правда зовсім інша
Відповісти
В нас не суди, а ганьба!!!
Відповісти
напевно це боєц якого засудили заказ цю статейку так?)))
Хватить вже людей дурити!!!
Відповісти
Пропоную люструвати суддів
Відповісти
В АТО всіх суддів!
Відповісти
Люструвати всіх суддів до єдиного!
Відповісти
Суддів і їх роди відправити в АТО! ХАй ці уроди боронять країну самі
Відповісти
Народ так довго терпіти не буде і знов постане бо нічого не міняється!дайте суддям зарплату по 2500 грн. І самі звільняться!а як візьме хабар руки відрубати!!!
Відповісти
їм всім вже нада рубати руки! понстроїли гниди собі палаців!
Відповісти
Перевірити статкі суддів ,за шо дорогі авто і дома?і відправити всіх суддів в АТО!!
Відповісти
ТУПА ТУПА ВЛАДА!!! Ви іншого раз нікого не загоните в війскомати з таким бидло-відношенням
Відповісти
ТУПА ТУПА ВЛАДА!!! Ви іншого раз нікого не загоните в війскомати з таким бидло-відношенням
Відповісти
Суддю негайно на війну, щоб суку теж засудили.
Відповісти
Активісти. їдьмо до того урода в гості. побачимо як живе та сволота.Судді ніколи не приходила думка в голову, що той солдат перетинає кордон, щоб копійку заробити. та вижити???????? хОЧЕТЬСЯЗАПИТАТИ, А СУДДІ ХТО?????
Відповісти
я за, як їх знайти?
Відповісти
Гнати тих суддів в шию!знахабніли вже так!краще бійцям АТО давати по 15 тис.а не тим "служителям Феміди" ,які сидять в теплих кабінетах і чухають собі....В АТО їх відправити !!
Відповісти
Я Вам розкажу як живуть ці судді.5 авто в родині(дружина,брат,сестра,батько ну і звичайно авто представницького класу судді).будинки з багатьма метрами квадратними ,звичайно,записані на родичів.За зарплатню судді цей будинок можна тільки опалити.Питання!де судді беруть кошти на дорогі курорти?
Відповісти
За них треба взятися,бо народу вже терпець уртвається!вони придумали собі якесь оцінювання і знову ті самі сядуть у свої крісла!нічого народ все бачить !за які гроші купуються дорогі маєтки і автівки?в той час як у деклараціях одна біднота?
Відповісти
повна еспропріація експропрійованого
Відповісти
Суддя Ясельський- це найгірший суддя всіх часів і народів в Луцькому міськрайонному суді!!! Він ніколи не звертає увагу на покази обвинуваченого, ніколи не звертає увагу на думку захисників (в даному випадку Нагорного), для нього як сказав прокурор так і має бути. Таке враження, що ним прокурор керує, а не Закон.
Відповісти
Може прокурор його родич чи друг чи кум?
Відповісти
суддя порушив принцип судочинства і перейшов на бік обвинувачення. Ясельський завжди так робить. Для нього прокурор в процесі ЦАР, а думка інших учасників йому байдужа.
Відповісти