Лучани вшанували видатного українського поета. ФОТО

Лучани вшанували видатного українського поета. ФОТО
У Луцьку вшанували пам'ять Тараса Шевенка.

Сьогодні з нагоди 202-ї річниці від дня його народження у Луцьку відбулася літературно-мистецька година “Нас єднають думи Кобзаря", - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Сотні лучан прийшли на площу до пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченка, що на проспекті Волі, аби вшанувати пам'ять видатного українського поета.

Серед них — заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, Луцький міський голова Микола Романюк та його заступник Андрій Киця, секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, депутати обласної та міської рад, представники громадських організацій, студентської та учнівської молоді.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам'ятника Тараса Шевченка.

Потому перед присутніми виступили представники творчої інтелігенції, науковці, які говорили про роль творчості Кобзаря, значущість його слів у нинішні часи, декламували його твори.

Традиційно, лучани на площу прийшли з власними “Кобзарями”.

Участь у акції взяло 123 громадян, серед яких був й гість з Нью-Йорка.

Наймолодшому учаснику акції лише 4 роки. Всім учасникам акції було вручено “Кобзарі” сучасних видань, музичний альбом “Із Кобзарем у серці” вокального дуету “Душа Волині” – заслуженого працівника культури України В'ячеслава Судими, заслуженої артистки України Алли Опейди.


























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Був я на цьому дійстві. Зігнали студентів, школярів, бюджетників (бачив медпрацівників із 3-ї поліклініки), ні і звичайно, зграйка місцевих наших "ахтивістів" та представників Луцького істеблішменту! Все в найкращих совкових традиціях! Нічого не змінилося і ніхто із тих, хто такі заходи організовує, змінюватись і не збирається. Продовжуємо переливати з пустого у порожнє.
Відповісти
Останні новини
Лучани вшанували видатного українського поета. ФОТО
09 березень, 2016, 15:31