Ігор Гузь з директорами профтехучилищ надіслали звернення до Президента. ФОТО. ВІДЕО

Ігор Гузь з директорами профтехучилищ надіслали звернення до Президента. ФОТО. ВІДЕО
Ігор Гузь разом з директорам трьох волинських закладів вимагають від Президента внести ясність в майбутнє профтехосвіти.

Повідомляє Прес-служба Ігоря Гузя.

Народний депутат Ігор Гузь вчора надіслав звернення Президенту України Петру Порошенку із проханням якнайшвидше підписати проект Закону щодо фінансування професійно-технічної освіти. Законопроект 4 лютого підтримала конституційна більшість народних депутатів.

А сьогодні політик разом з директорами Володимир-Волинського, Нововолинського та Ковельського ПТУ провели брифінг у стінах Верховної Ради, під час якого закликали Президента внести ясність у майбутнє профтехосвіти: або підписати законопроект або накласти вето.



У своєму виступі Ігор Гузь зазначив: «Ситуація з профтехосвітою сколихнула всю країну. На жаль, ні педагоги, ні працівники, не знають, чи отримають зарплату за березень? Вони запитують: яке майбутнє профтехучилищ? Президент не підписує законопроект. Це - колапс. На місцях не зрозуміло, хто має фінансувати безпосередньо заклади профтехосвіти. На Волині, зокрема, облрада виправила ситуацію, і виділила профтехосвіті за січень і лютий 6,9 млн грн. Так само прийняли рішення і сесії міських рад. Але це - не вихід. Міста сьогодні мають перевиконання бюджету, але передати їм на фінансування профтехосвіту, і таким чином, забрати ресурси на ті завдання, які стоять перед міськими радами - це не децентралізація!».

Директори волинських закладів озвучили своє бачення щодо розвитку професійно-технічної освіти в області.



Як зауважила директор Нововолинського вищого професійного училища Валентина Приступа, «ситуація у нас в місті, у зв’язку із шахтарським питанням, і так не дуже проста, а тут ще не фінансується профтехосвіта. Викладачі і майстри змушені також йти перекривати вулиці і просити, щоб нам дали наші гроші». Вона зачитала рішення Нововолинської міської ради про те, що коштів на фінансування профтехосвіти, крім двох місяців немає. Оскільки головний офіс Нововолинського ВПУ №1 знаходиться в Іваничівському районі, а училище - міське, ради відмовляються фінансувати заклад. «У нас навчається 670 студентів, третина із них – з малозабезпечених родин. І як дивитися дітям в очі?», - обурюється директор.

Директор Володимир-Волинського вищого професійно-технічного училища Володимир Смоляр додав: «Нас не беруть ні на міський, ні на обласний бюджет. Ми зараз - між небом і землею. А за нами - педагогічні та учнівські колективи. Чому на цю ситуацію не звертає уваги держава? Хто буде платити зарплату за березень? Ще жодна держава не підняла своєї економіки без робітничого класу. Складається враження - хтось хоче знищити систему профтехосвіти?».



Водночас, директор ковельського професійно-технічного ліцею №5 Євген Кобченко поставив у приклад польський досвід, де надається набагато більше преференцій для робітничих кадрів. «Переживаю, щоб наша молодь з часом не «втекла» до Західної Європи. Нині маємо обладнання, є людський ресурс. Закрити хоч одне профтехучилище – це означає закрити садок, чи школу», - наголосив він.

Після брифінгу відбулася зустріч Ігоря Гузя та волинської делегації із заступником Міністра освіти та науки Андрієм Гевко, який роз’яснив ситуацію з передачі ПТУ на баланс області. Відбулась також розмова з Головою Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Лілією Гриневич, яка також вважає, що законопроект має бути підписаний.

Народний депутат закликає Президента, Главу Адміністрації, Міносвіти України знайти вихід з цієї ситуації, щоб люди мали відповіді на свої запитання і не виходили на акції-протестів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава Майдану жити стало краще
Відповісти
Гузь вже не знає де ще попіаритись. Ось ніяк не думав, що людина може бути такою безсовісною!
Відповісти
Не видаляйте правдивих коментарів,чим вам не подобається правда, пане Пащенко
Відповісти
Краще Гузь ніж Мартиняк ,Гузь хоть старається щось зробити .
Відповісти
Це ж Гузі і йому подібні проголосували за держбюджет на 2016.То чого Гузь завжди шукає і робить когось винним.
Відповісти
Пане Гузь хочу тобі нагадати що ти і твоя так звана команда /Яценюк твій постійний спонсор Мартиненко /угробили не. тільки профтехосвіту а цілу державу Мабуть уже настав час тебе поставити на коліна перед громадою як ти намагався поставити на коліна окремих керівників в області Сміттєвий бак для табе вже підготовили
Відповісти
Підтримую Справедливого!
Відповісти
Гусь - починай продаватись на органи!
Відповісти
Останні новини
Ігор Гузь з директорами профтехучилищ надіслали звернення до Президента. ФОТО. ВІДЕО
16 березень, 2016, 10:42