У Волині хочуть забрати гроші з митниці

У Волині хочуть забрати гроші з митниці
Як відомо, частину так званого митного податку спрямовують на будівництво доріг на території тієї області, де митниця перевищила відповідні показники.

Повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Волинь за лютий 2016 року виконала планові показники на 120 млн грн. Відтак 50% від цієї суми автоматично акумулюються на спецрахунках для спорудження доріг, зокрема, й тієї, що з’єднує Луцьк та Львів.

Разом із тим, народні депутатами вийшли з пропозицією переглянути індикативні показники митниці в контексті збільшення плану. А, зважаючи на те, що парламентарі мали намір внести такі зміни «заднім» числом: затвердити зміни у березні, а ввести в дію з січня, для регіонів такі дії обернулися би втратами на мільйони. До прикладу, волинянам довелося би повертати 26 млн грн «дорожніх» грошей.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик із проханням відстояти інтереси області звернувся до Адміністрації Президента України та народного депутата Степана Івахіва. Мовляв, якщо таке рішення ухвалити, то наслідки будуть більше ніж відчутними.

16 березня 2016-го, відповідна тема активно обговорювалася «під куполом». Поки остаточного рішення не оприлюднено. Одначе достеменно відомо, що збільшення індикативних показників митниці не зачепить січень-лютий цього року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хитро придумали.Встановлять такий план,щоб гроші надходили до Київського корита,а Волині фіга.Так що доріг європейських теж не буде.Європейськими будуть тільки тарифи ЖКГ.
Відповісти
Даааа давайте бабло!! Я як патріот знайду куди його відмити
Відповісти