Отрута в магазинах: як у Києві продають прострочені продукти

Отрута в магазинах: як у Києві продають прострочені продукти
На полицях столичних магазинів приховують отруту. Кияни виявили продукти, термін придатності яких минув уже кілька місяців тому.

Про це повідомляє 24 Канал.

Але продавці й досі збували цей смертельний непотріб під виглядом свіжих товарів. І навіть не збиралися прибирати такі продукти з прилавків. І схожих крамниць у столиці безліч.

На перших полицях активісти одразу знаходять продукти незрозумілого походження – це сухофрукти. Потенційна небезпека в тому, що на них не пишуть, коли їх виготовили, лише дату упаковки. Далі кондитерка. І те, що побачили журналісти, шокувало: під цінником знайшли ще один, тільки обірваний.

Найстрашніше те, що неправдиві дати – майже на всіх тістечках і тортах. Та не солодким єдиним. Ковбасу та сосиски на прилавках виклали за тим самим принципом: збіг термін придатності – перефасували та на продаж.

І таких товарів у маленькому магазині знайшли ледь не з півсотні. Серед них хрін, риба – морожена та законсервована, молоко, масло та навіть згущене молоко. Директор магазину ходить слідом і запевняє: все перевіряють щодня.

Згодом з'ясувалось, що схожа перевірка в цьому ж магазині відбулась місяць тому. Пліснява на хлібі, гнилі фрукти та твердий, як камінь, мармелад – наступні знахідки.

Активісти придбали знайдену неякісну продукцію, аби продемонструвати: продавець зобов'язаний повернути гроші за зіпсовані харчі.

Продавці в свою чергу пообіцяли негайно прибрати прострочену продукцію з полиць. І напевно сподівались, що журналісти одразу підуть, та на них чекала несподіванка. Все залишилось, як до перевірки – ті ж тістечка з іншими цінниками, ковбаса, хліб і багато іншого.

Директор магазину запевняє: товари просто не встигли прибрати. Насамкінець зійшлися на тому, що за місяць активісти знову прийдуть з перевіркою. Цього разу заяву до поліції на магазин не писатимуть. Утім продавця за реалізацію таких продуктів, згідно закону, можуть оштрафувати лише на кількасот гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От чесно. Ви б луцькими магазинами пройшлись. Подивилиь би
Відповісти