Ігор Гузь: Україна повинна захистити іноземних добровольців, які за неї воювали. ФОТО. ВІДЕО

Ігор Гузь: Україна повинна захистити іноземних добровольців, які за неї воювали. ФОТО. ВІДЕО
Ігор Гузь звертається до керівництва Української держави та правоохоронних органів не видавати дозвіл на екстрадицію громадян іноземних держав, які воюють на українському боці на Сході нашої країни.

Сьогодні у стінах Верховний Ради України народний депутат разом з білоруськими добровольцями Яном Мельниковим та Іллею Хреновим провели брифінг у стінах Верховної Ради України, - повідомляє прес-служба Ігоря Гузя.



Ігор Гузь зазначив, що “нині у Республіці Білорусь відбуваються надзвичайні події – нещодавно у батьків білоруських добровольців відбулися обшуки та на їх родини триває політичний тиск. А в нашій країні їм грозить екстрадиція. “Є така інформація. Фактично білоруське КДБ і Президент Лукашенко хоче і пробує вплинути на українську владу, щоб повернути хлопців до Білорусі, а там відповідно їх чекають суди”, - зазначив Ігор Гузь.

Народний депутат повідомив, що він з колегами в парламенті ініціює подачу законопроекту про мораторій на екстрадицію громадян іноземних держав, які воювали на український стороні за Незалежність нашої держави.

“Це – принципове питання і ми маємо захисти хлопців, які ризикують життям за цілісність та суверенітет Української держави. Багато з них втратили там життя. І що виходить? Наша держава погрожує добровольцям піти на співпрацю з “каральними” органами Республіки Білорусь і “здати” цих хлопців у в’язницю. Прошу керівництво держави “не гратися в такі ігри”. Найближчим часом ми внесемо відповідний законопроект до Верховної Ради”, - наголоси він.
Ян Мельников, боєць Тактичної групи Білорусь при “Добровольчій Українській армії” розповів, що він із самого початку військових дій - на Сході України: боровся за Красноармійськ та Авдіївку.

“Завдячуючи нам, ці міста залишилися українськими. Потім був у “гарячих точках” в селах Піски та Білокам’янка. Ми приїхали на допомогу братському народу. Ми розуміємо, що сьогодні Україна, яка взяла на себе удар, відстоює не лише свої інтереси, а й інтереси всієї Східної Європи. І ми боремося на українській стороні на Сході України, відстоюючи свободу своєї Білорусі. Ми, пліч-о-пліч виборюємо Незалежність України, а тепер піддалися репресіям зі сторони білоруської влади. У наших родинах - обшуки і моральний тиск на батьків. І Росія, і Білорусь здійснюють політичний тиск на родини добровольців. Я звертаюся до українських депутатів прийняти нашу петицію на законодавчому рівні в якості нормативно-правового документа, який дасть нам гарантію від незаконної екстрадиції”.

Ілля Хренов, інструктор полку ”Азов” додав: “Таких, як ми багато в інших добровольчих батальйонах. Просимо допомоги в України у створенні легалізованого добровольчого батальйону, де будуть всі добровольці іноземних держав, які приїхали сюди аби зберегти цілісність та суверенітет Української держави”.

4 квітня Палата представників Білорусі внесла зміни в законодавство країни до статті "найманство". Якщо раніше за законом найманцями вважалися люди, які за участь у війні в іншій країні отримували гроші, то тепер ними можуть бути визнані і засуджені люди, які з ідейних мотивів воювали.

Білоруські хлопці подякували за можливість висловити свою думку в стінах Верховної Ради України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усинови їх. І разом з ними всю кагалу біглих грузинів.
Відповісти
При чому тут Грузини ,мова іде про воінів які захищають Украіну і яким президент давно повинен дати громадянство ,просто він не має часу з тими Панамськими офшорами ,як розбереться то може візьметься за бійців,бо своі гроші важливіші .
Відповісти
Йдить ви накуй. Мене не треба захищати.
Відповісти
ти спочатку своїх захисти ...
Відповісти
Вiддать всiх.Зачинити митницю для усих.
Відповісти
Останні новини
Ігор Гузь: Україна повинна захистити іноземних добровольців, які за неї воювали. ФОТО. ВІДЕО
14 квітень, 2016, 10:58