Багатодітні татусі зможуть отримувати дострокові пенсії

Багатодітні татусі зможуть отримувати дострокові пенсії
Кабінет Міністрів схвалив проект закону, яким передбачається право на пенсію за особливі заслуги перед Україною батькові, якщо він сам виховує п'ятьох і більше дітей до шестирічного віку.

Про це 22 серпня повідомила прес-служба уряду.

Уряд пропонує передбачити право на пенсію за особливі заслуги перед Україною батьку, якщо він сам виховує п’ятьох і більше дітей до шестирічного віку. Відповідний законопроект «Про внесення зміни до пункту 8 статті 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» Кабінет Міністрів схвалив 20 серпня.

Діючим законодавством передбачено право на пенсії за особливі заслуги перед Україною лише матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку. Такі жінки відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» мають право на призначення дострокової пенсії. Тепер пропонується, що батьку також може призначатися дострокова пенсія.

Ухвалення цього закону Верховною Радою сприятиме встановленню соціальної справедливості щодо права на пенсію для багатодітних батьків, - вважають в Кабміні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Багатодітні татусі зможуть отримувати дострокові пенсії
22 серпень, 2012, 13:49