На Волині поліція та ліцеїсти вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. ФОТО

На Волині поліція та ліцеїсти вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. ФОТО
Керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига, голова обласної організації Асоціації ветеранів МВС України Сергій Шелепін, а також ветерани правоохоронних органів, котрі ліквідовували наслідки аварії на ЧАЕС взяли участь у вечорі-пам’яті «Над чорнобильським полем кричить тишина».

Захід за підтримки поліції організували підшефні волинських правоохоронців – вихованці Луцького правознавчого ліцею із посиленою фізичною підготовкою, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

Ліцеїсти в сценічній постановці розповіли про трагічні події 26 квітня 1986 року, героїзм і жертовність учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, котрі мужньо й самовіддано, не жаліючи сил і здоров’я, працювали в зоні аварії, ліквідовуючи її наслідки.





Спогадами про трагічний день, який на вічно залишився не тільки в пам’яті українського народу, а й всього людства, поділилися ветерани органів МВС України, котрі брали участь в ліквідації Чорнобильського лиха Володимир Маковецький та Володимир Нінічук.

«У 1986 році навчався у Київській вищій школі міліції. 27 квітня мене разом із однокурсниками направили до Прип’яті. Нашим завданням була евакуація населення із зони ураження, забезпечення охорони громадського порядку та охорони майна від мародерів», - розповів Володимир Маковецький.

З промовою на вечорі-пам’яті виступив керівник Головного управління Нацполіції в області Петро Шпига. Він подякував учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за їх героїзм, мужність і жертовність.
«Чорнобиль-це наша спільна біда й тривога. Невідомо, на жаль, скільки часу триматиме він нас у своєму ув’язненні. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей. Сьогодні, за підтримки Головного управління Нацполіції відбувся захід з вшанування людей, які віддано і мужньо працювали в зоні аварії. Мені дуже приємно, що не лише ми, а й молоде покоління долучається до таких заходів і шанує свою історію», – зазначив Петро Шпига.





Керівник волинської поліції вручив ветеранам нагороди - відзнаки МВС України «За безпеку народу», пам’ятні подяки Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради.

Після завершення вечора-пам’яті настоятель Свято-Георгіївського храму в місті Луцьк отець Олександр Мазурок відслужив поминальний молебень.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині поліція та ліцеїсти вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. ФОТО
27 квітень, 2016, 10:44