У Луцьку визначили, в кого найсильніший удар. ФОТО

У Луцьку визначили, в кого найсильніший удар. ФОТО
У Луцьку відбулися перші благодійні змагання із сили удару.

Помірятися силами могли як професійні спортсмени, так і аматори, - йдеться на сайті Волинського інформаційного порталу.

Спортсмени змагалися у трьох техніках: удар класичним стилем, удар вільним стилем та удар ногою. Учасників розділили на вагові категорії: до 70 кілограмів, до 90 кілограмів і понад 90 кілограмів.

Перші місця у техніці удар рукою класичним стилем зайняли: вагова категорія до 70 кг – Скулинець Владислав (504 КГС); до 90 кг – Петрищак Василь (805 КГС); понад 90 кг – Чирук Віталій (738 КГС).

Переможцями у техніці удар рукою вільним стилем стали: вагова категорія до 70 кг: Скулинець Владислав (684 КГС); до 90 кг – Коломієць Ігор (801 КГС); вагова категорія понад 90 кг – Швайко Іван (742 КГС).

Переможцями у техніці удар ногою стали: вагова категорія до 70 кг – Матрунчик Роман (516 КГС); до 90 кг – Степанюк Юрій (910 КГС); понад 90 кг – Швайко Іван (793 КГС).

Абсолютним чемпіоном Луцька із сили удару став Юрій Степанюк (910 КГС).

Серед переможців – і луцький підприємець Василь Петрищак, який свій грошовий приз перерахував на потреби АТО. Він пробував свої сили у класичному ударі та вільному ударі в категорії до 90 кілограмів.

«Ці змагання для мене нові, бо у нас вони взагалі ніколи не проводилися. Вони мені дуже сподобалися. Я радий, що у нас в Луцьку розвивається спорт. У нас постійно останнім часом проводять різні змагання. Багато підлітків і дорослих починають займатися спортом», - розповів Василь Петрищак.

У класичному стилі Василь Петрищак «вибив» 805 кілограмів. Цікаво, що на рівні України це дуже високий результат, адже навіть чемпіони світу і Європи вибивали менше.

В ударі вільним стилем він зумів «вибити» 793 кілограми, чим і забезпечив собі почесне друге місце. Перше ж місце у цій категорії із результатом 801 кілограм посів Ігор Коломієць, який займається у спортзалі Петрищака.

До слова, саме цей спортивний зал нещодавно опинився в епіцентрі скандалу. Після багатьох років існування він раптово «не догодив» керівництву ДЮСШ №2, у приміщенні якої, власне, й розташований. Підприємцеві закидали використання приміщення, яке потрібне спортшколі, комерційні апетити тощо. Питання двічі розглядав виконком і, зрештою, йому поновили оренду на один рік.

Сам же Василь Петрищак наголошує: суть не в бізнесі, а в любові до спорту, адже у ДЮСШ №2 він з дитинства.

«Я займаюся спортом з 1998 року. Починав займатися греко-римською боротьбою. Мене тренував заслужений тренер Антон Федорович Шахраюк, який виховав не одного чемпіона. Після того, як наш тренер пішов на пенсію, я почав займатися в «Динамо» боксом, їздив на змагання, став другим в області. А після того почав займатися пауерліфтингом і займаюся ним вже понад 8 років. Працюю тренером, показую хороші результати, чимало вихованців мого залу стали кандидатами та майстрами спорту України», - розповідає він.

За словами Перищака, спортзал у школі існував завжди, і завжди там займалися дорослі. Просто умови були зовсім інші. Натомість підприємець облаштував сучасну «тренажерку» з низькою ціною на абонемент.

Ситуацію ж з «війною» керівництва підприємець відверто не розуміє. Мовляв, до часу завершення оренди він мав чудові стосунки з директором та колективом. До того ж за зароблені кошти допомагав доводити до ладу приміщення спортшколи, бо, вирісши у цьому районі, як ніхто відчуває потребу в такому закладі: інших спортивних чи тренажерних залів на Балці немає.

За його словами, він вже має на прикметі нове приміщення для свого тренажерного залу. Проте сама ситуація його засмучує, адже він став ворогом тільки через те, що намагався займатися улюбленою справою і допомагати іншим.

«Моє життя – це спорт. Це те, що виходить у мене найкраще», - запевняє Василь Петрищак.

Водночас підприємець переконує: спинятися у розвитку спорту не збирається, адже здоровий спосіб життя – це не тільки мода, але й реальна можливість виховувати молодь гідним новим поколінням.

Як приклад, він наводить ті ж змагання з сил удару. Після офіційних виступів спробувати свої сили могли всі охочі. Так, десятирічний син депутата Луцької міської ради Сергія Шкоди Костянтин вільним стилем зумів «вибити» 262 кілограми. Це вражаючий результат з огляду на те, що й дорослі не завжди могли вдарити з такою силою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щось не видно жодного каратиста. хоч 100 кг вдарять?
Відповісти
Кожен каратист знає, щоб зламати будь-яку кісту в тілі людини потрібно максимум 20 кгс).Нижня щелепа ламається наприклад на ударі в 5-7 кгс у всіх людей без виключення. Але це вже зовсім з іншого космосу).
Відповісти
А ще в каратистів є енергія Кі, яку якщо примінять то можуть слона наповал вбити. І ще можуть катою до смерті замучити.
Відповісти
Петрищак без фізкультурної освіти - працює тренером?
Відповісти
наявність освіти на жаль не є доказом наявності відповідних знань а ця людина-практик на ділі результатами довела що достойна бути тренером і як як мінімум викладачем університету бо саме на таких людей з успішним практичним досвідом робить ставку сучасна наука подивіться як у відомих закордонних університетах заняття проводять успішні бізнесмени правозахисники винахідники без будь яких вчених ступенів бо саме по діяльності таких людей в подальшому писатимуть підручники науковці і живе спілкування з ними дає неоціненний досвід студентові між розказувати як робити ставити двійки а самому не могти зробити того про що розказуєш і роботою на ділі інколи величезна прірва
Відповісти
сила є) розуму не треба
Відповісти