Батьки живуть за «дитячі» гроші, пропивають і народжують знову

Батьки живуть за «дитячі» гроші, пропивають і народжують знову
У неблагополучному середовищі вже виникла «мода» на багатодітність, українці вважають, що мати менше трьох дітей нерентабельно.

Про це 27 серпня повідомила ТСН з посиланням на «Дело».

Сьогодні за першу дитину держава платить 27 тисяч гривень (9 тисяч - одноразової виплати + 764 гривень щомісяця), а за третю - 110 тисяч гривень (9 тисяч виплата +1,4 тисяч щомісяця). Якщо в родині троє малолітніх дітей, батьки отримують більше 3 тисяч гривень на місяць.

Як зазначає видання, неблагополучні подружжя намагаються вирішити свої матеріальні проблеми за рахунок народження дітей. Більшу частину грошей батьки витрачають на горілку і закуску, а їхні діти виростають майже безпритульними. Це особливо поширене в невеликих містах і селах, де практично відсутній контроль з боку соціальних служб.

У кожному українському селі чи місті можна знайти сім'ю з групи ризику. Не можна забувати і про подальшу долю та соціалізацію дітей з проблемних сімей. Як показує практика, чимала їх частина з часом (коли держава перестане платити за них) потрапляє в дитбудинки і інтернати, а потім вибирає злочинний шлях. Таким чином благі наміри держави створюють суспільству додаткові проблеми.

Сім'ї, які відповідально ставляться до народження й виховання дітей, часто не наважуються заводити більше одного-двох дітей (як правило, такі батьки працюють, а значить, платять податки). Таким чином середньостатистична українська сім'я платить неблагополучним батькам, щоб ті народжували і виховували дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виродки
Відповісти
Теоретично, соціальні працівники мали б відслідковувати такі сім,ї і позбавляти їх цих виплат.
Відповісти
Проблему надо решать на законодательном уровне.
Відповісти