На Волині зріс кримінал, - поліція

На Волині зріс кримінал, - поліція
З грудня 2015 до травня 2016 в Луцьку вдівічі виріс показник кримінальних правопорушень.

Про це повідомили у ГУ НП у Волинській області.

До Луцького райвідділу поліції надійшло 15084 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, що на 5729 (+37,9%) більше, ніж за аналогічний період минулого року (9355). Із вказаної кількості облікованих заяв і повідомлень громадян 2034 (13,5%) з ознаками кримінального правопорушення, 13050 (86,5%) не містять ознак кримінального правопорушення.

Зокрема, зареєстровано 79 кримінальних правопорушень, скоєних на вулицях та публічних місцях обласного центру, що на 108% більше, ніж за аналогічний період минулого року (38).

Збільшилась вдвічі (з 7 до 14) кількість пограбувань, у 4 рази (з 11 до 45) — крадіжок, у 3,5 рази (з 2 до 7) — хуліганств. Разом з тим, на території Луцька не зареєстровано жодного факту нанесення тяжких тілесних ушкоджень, удвічі зменшилась кількість незаконних заволодінь транспортними засобами (з 4 до 2) та шахрайств (з 2 до 1).

Питома вага розкриття кримінальних правопорушень, вчинених у публічних місцях становить 5,8%, що на 1,3% більше минулого року.

В порівнянні з минулим роком збільшилася на 10,0% питома вага незаконних заволодінь автомобілями та на 6,1% крадіжок з квартир, за якими особам, які їх скоїли, повідомлено про підозру.

Поліціянти запевняють: стан криміногенної ситуації на території обласного центру та вжиття додаткових заходів, спрямованих на посилення захисту прав і свобод громадян, боротьби зі злочинністю та забезпечення на належному рівні охорони публічного порядку та безпеки перебуває на постійному контролі керівництва Головного управління Національної поліції в області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раніш менше звертались
Відповісти
На Волинь за законом Савченко повернулись 650 рецидивістів - ну тож не працювати вони пішли, тому чекайте хвилю.
Відповісти
Раніше всеодно такого небуло за тиждень з підвалу у мене викрали болгарку,бензопилу і шуруповерт.В моєму ВАЗ 2109 розбили скло щось хотіли викрасти.В пооіцію незвептався що з них толку їздять по місту з включаними мигалками як сперматозоїди туди сюди тільки бензин виїзджають це якесь знущання з людей.
Відповісти