Поблизу Чорного моря озброєні люди захопили базу відпочинку

Поблизу Чорного моря озброєні люди захопили базу відпочинку
База майже повністю знищена і непридатна для подальшої її експлуатації.

Державну базу відпочинку на побережжі Чорного моря захопили невідомі люди зі зброєю. А саме 22 травня о шостій ранку невідомими людьми було захоплено державну базу відпочинку "Топаз" у м. Одеса. Повідомляє ТСН.

Напередодні зранку на територію, яка є структурним підрозділом Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства, зайшло близько 30 озброєних людей та погрожуючи розправою, насильно виштовхнули співробітників державного підприємства за його межі. При собі невідомі мали начебто правовстановчі документи на бази відпочинку "Топаз" та "Геолог".

З шостої до сьомої ранку на територію бази відпочинку "Топаз", яка розташована на самому березі Чорного моря, на тракторах заїхали невідомі люди, підпалили та в результаті повністю знищили державне майно. Озброєні та агресивно налаштовані чоловіки показали директору бази Василю Бурець документи, які, начебто, доводили їхнє право власності.

Після чого, співробітників морської бази насильно вивели за межі території "Топаз".

"Жодних правовстановлюючих документів у цих людей і бути не може. Принаймні законних. Ці особи показали документи, де було вказано іншу адресу, не вул. Лазурна, 13, за якою розташована база "Топаз", а вул. Лазурна 15. Як з'ясувалося, селищна рада напередодні прийняла рішення про об'єднання цих адрес, і як такої адреси – вулиця Лазурна, 13, за рішенням Затоківської селищної ради, більше не існує. Я розумію, що хтось із місцевих органів влади дуже хоче забрати це майно у держави. Звертаюся до силових структур перевірити факти, які мали місце у діях Затоківської селищної ради стосовно державного майна", – розповідає генеральний директор Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства Сергій Ошарін.

Станом на зараз невідомі досі перебувають на території бази відпочинку "Топаз", яка належить державі. База майже повністю знищена і непридатна для подальшої її експлуатації.

"Про такі відверто бандитські способи захоплення держмайна ми чуємо не вперше. Виходить, що ці люди взагалі нічого не бояться, і закон для них як порожній звук? Я неприємно вражений нахабністю дій, тим паче вчинених стосовно держави. Ми і надалі відстоюватимемо нашу власність, за яку ми боремось ще з 2004 року, коли за фіктивними документами було оформлено право власності на фізичну особу. Ми пройшли три рівні судів, і постановою Вищого господарського суду від 23 лютого цього року доведено, що база "Топаз" належить тільки державі. Насправді, боротьба з рейдерами не закінчилася. Зараз вони почали діяти відверто агресивно, аби все ж злочинним шляхом заволодіти всією прибережною смугою", – коментує ситуацію т.в.о. голови Державної служби геології та надр Микола Бояркін.

Довідка: Ця історія розпочалася ще в січні 2004 року, коли Ірина Лещук (1930 р.н.) внесла майно бази відпочинку по вул. Лазурна, 13, у смт Затока до статутного капіталу новоствореного підприємства "База відпочинку "Топаз". Власницею морської бази відпочинку пані Лещук стала на підставі рішення Білгород-Дністровського райсуду від 3 грудня 2004 року. Та його у грудні 2014 року скасував Апеляційний суд Одеської області.

Суд визнав право власності Державної служби геології та надр України на базу відпочинку "Топаз" у смт Затока Одеської області, витребувавши її у ПП "База відпочинку "Топаз". Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 23 лютого.

Причорноморське державне регіональне геологічне підприємство пройшло три рівні судів, і довело, що база відпочинку "Топаз" належить тільки державі. Майже півтора року одеські геологи вели судову боротьбу з підприємством, яке за фіктивними документами оформили право власності на державне майно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И все разрушили. Нация - варвар.
Відповісти
Бандити,атавісти,лжепатріоти і інші херої,яка різниця.В державі бардак.Кожен хоче щось увірвати.
Відповісти
Кровавий, повертайся!!!
Відповісти
не наскакали,а не доскакали
Відповісти
дужче скакати!
Відповісти
бандера прийде - порядок наведе
Відповісти
як це захопили озброєні люди і досі утримують? оточити, розброїти, судити, посадити, майно конфіскувати і базу за ці кошти відбудувати.
замовникуі організатору - по максимальному строку.
кацапським тролям - в кацапії ситуація в 1000 разів гірша, просто вам про це кісєльов не говорить, бо він "байкар", а не журналіст.
Відповісти
Останні новини
Поблизу Чорного моря озброєні люди захопили базу відпочинку
23 травень, 2016, 20:51