Відтепер не сплачувати кредити можна довше

Відтепер не сплачувати кредити можна довше
Кредити можна не сплачувати довший час.

Пільговий період по кредитних картках, який раніше був 25-62 днів, зараз вже 30-62 дня. В окремих випадках мова може йти про великі терміни до 90-100 днів, - повідомляє "Business.ua".

"Єдиним сегментом, який зараз цікавий банкам, є споживче кредитування. Позичальники можуть обслуговувати кредит в розмірі 10-50 тисяч гривень навіть за ефективною ставкою 50-60% річних. Наша мета - щоб у кожного нашого клієнта була кредитна карта", - вважає голова правління банку "Форвард" Андрій Кісельов.

Такий підхід стимулює розраховуватися карткою в торгових мережах, в результаті ці клієнти залишаються з банком довше, ніж ті, хто знімає кредитні кошти в банкоматах, - вважає видання.

При цьому дорогі депозити минулого року не дозволяли банкам знизити високі ставки по кредитних картах - в середньому вони за рік зросли з 41% до 54% річних. Другою причиною здорожчання кредитів були високі ризики неповернення в цьому сегменті.

Щоб не налякати реальною ефективною ставкою позичальника, в описі кредитних програм банк може вказати нульову ставку по кредиту, а заробляти по 3,5-5% на місяць на регулярній комісії від суми виданого кредиту.

Ще одна тенденція на кредитному ринку - відмова від фіксованих ставок. Банки стимулюють клієнтів переходити на плаваючі ставки, прив'язані до українського індексу міжбанківських ставок, який щодня розраховується НБУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні редактори ВП, останнім часом я замітив, що замість новин, сайт друкує рекламу. Ось і ця остання Ваша «новина», «Відтепер не сплачувати кредити можна довше» - але це для єдиного банку, який заплатив ВП за рекламу, якщо це був би закон, да, я би рот закрив.
Давайте перейдемо до мого обурення:
Максимальна відсоткова ставка по депозитам даного банку, максимум 23% річних. Що це означає? Клієнт, який розмістив свій депозит в банку (інформація http://www.forward-bank.com/uk/deposits), буде отримувати 1,916% в місяць, від суми на ЗАЛИШОК. Тоді як оформивши кредит, клієнт буде платити до 3,99% КОМІСІЇ та 0,01 ПРОЦЕНТІВ (інформація http://www.forward-bank.com/credits/kredit_na_kartu) за надання кредиту. Уже ми бачим закономірність приблизно 1/3.
Давайте розберемо ситуацію:
Процент – це нарахування коштів на ЗАЛИШОК грошей.
Комісія – це нарахування коштів на ПОЧАТКУВО суму позики.
Давайте розберемся, що таке процент і комісія на прикладі 10 000 грн по кредиту:
За депозит я писати не буду, тут і так все зрозуміло.
А за кредит напишу! Позичаючи (на прикладі 10 000 грн.) Ви, що місяця будете сплачувати КОМІСІЮ – 330 грн. і ПРОЦЕНТ 10 грн. (процент за перший місяць, далі буде менший процент). Але не потрібно розслаблюватись, КОМІСІЯ 330 грн. буде навіть при тому, якщо позичальник буде винен хоча б 0,01 грн, так як комісія нараховується на ПОЧАТКОВУ суму!!!
Робіть висновки читачі і переказуйте їх своїм близьким!
А побажання ВП, не будьте С**И, і наддавайте інформацію для волинян та Українцям, яка не зашкодить ним, а не бравши гроші ніби за новину, а на ділі РЕКЛАМУ, від даного банку та від ПриватБанку, інформація яка з’являється кожний тиждень!
Відповісти
Останні новини
Відтепер не сплачувати кредити можна довше
29 травень, 2016, 17:27