У сквері, в центрі Луцька, знайшли людські рештки. ФОТО

У сквері, в центрі Луцька, знайшли людські рештки. ФОТО
Під час проведення земляних робіт у сквері біля вулиці Горького у Луцьку, 31 серпня, в землі знайшли людські та тваринні рештки.

Земельні роботи виконувалися у зв’язку з реконструкцією Будинку побуту на вулиці Лесі Українки під потреби Центру з надання адміністративних послуг.

Нині є припис від ДП «Волинські старожитності» про припинення робіт. Працівник державного підприємства каже, що, ймовірно, виявлені рештки належали дитинці або жінці, а такоє є решти тварини (найімовірніше коня).

На місце знахідки викликали міліцію, аби зафіксувати факт.

Голова громадської організації «Громадська Рада Волині» Ігор Левчук каже, що дана територія не є дослідженою археологами. Начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міськради Сергій Годлевський припускає, що це поховання колишнього кладовища, яке було на території.

Цвинтар існував при капличці Святої Параскеви П’ятниці 16 століття, що була на місці колишнього фонтану на вулиці Горького.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаві речі відбуваються в Луцьку! Такий потенціал для досліджень!! Ось вона, історія - лежить під ногами, копай і твори знання.
Відповісти
Виявляється, весь Луцьк стоїть на рештках тварин і людей. Необмежені можливості для "гробокопатєлєй". Незабаром вони усе заборонять і не буде навіть де встромити лопату.
Відповісти
Пане, Луцьк Бонавентурний, встроміть лопату в землю, картопля чекає на вас! :)) А історію залиште фахівцям і тим хто її поважає.
Відповісти
Так-так-так... А хто це в нас поважає історію, котрий з фахівців? Складіть-но списочок, будьте ласкаві. Вельми цікаво!
Відповісти
Тому, хто любить справжній Луцьк! Коментар супер!

Відповісти
Тому й не склалося з будинком побуту. Може, краще те місце в сквер переобладнати, а тобізнес може не повестися, коли його на могилах будувати
Відповісти
Тому, хто любить справжній Луцьк Коментар супер!
Відповісти
Останні новини
У сквері, в центрі Луцька, знайшли людські рештки. ФОТО
31 серпень, 2012, 15:55