Україна потребує реформи всіх рівнів освіти, - аналітик

Україна потребує реформи всіх рівнів освіти, - аналітик
Головний редактор українського тижневика Дзеркало тижня і авторитетний аналітик Юлія Мостова заявила, що найбільшою проблемою в Україні є професійна деградація.

Про це пише Новое время.

"Найбільша проблема України зараз - навіть не корупція, а професійна деградація. Скрізь. Від спецслужб і медицини до освіти, держуправління і журналістики", - сказала Юлія Мостова.

За словами аналітика, Україні для життя, а не виживання, важливо починати з якості людського матеріалу.

"А це реформа всіх рівнів освіти, коли людина робить правильний вибір спеціальності, із задоволенням вчиться і з задоволенням працює", - пояснила Мостова.

Вона зазначила, що людина максимально ефективна, позитивна, щаслива і найменш корумпована, коли займається своєю справою.

"Тому що немає сенсу міняти щастя самореалізації на виразку від страху викриття. Тобто професійне тестування дітей, яке зможе допомогти зорієнтувати їх не туди, куди батьки захотіли, а туди, куди веде їх талант, вже рятує суспільство. Уявіть собі, якщо б цей фактор був врахований. Скільки б ми отримали ефективних і щасливих людей!" - підкреслила Мостова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже правильне рішення. Не гроші пвинні вчитися, а розуні діти.А в нас комунізм.Як може дитина,яка не може вчитися в школі витягає на 5 балів ледве, мучиться, а тато запихає у вуз.Треба вища освіта. На сину чи доню.А сам працює в бюджеті, а там сядеш біля мене і будеш бумажки перекладати чи біля мами, розуму там багато непотрібно.Таких у міській чи обласній раді тьма.Чому їх ні одна приватна фірма чи завод не візьму на роботу.Бо вони не будуть роботи.Тільки біля татових штанів робив,за нього робили, а там треба самому працювати.Візьміть любу бюджетну струкуту там кум,брат,сват,всі діти вищестоящої по указці працюють.отаке твориться.Ніхто не перевіряє,всім до одного місця.Вчитися повинні розумні діти, які зможуть охопити формат знань професії з них і будуть гарні спеціалісти. А так не студенти,а мученики.За яких роблять курсові,дипломні і т.д.
Відповісти
Останні новини
Україна потребує реформи всіх рівнів освіти, - аналітик
17 червень, 2016, 13:49