Костянтин Зінкевич: Війна - це не причина дістати із Держрезерву необхідні речі? ДОКУМЕНТ

Костянтин Зінкевич: Війна - це не причина дістати із Держрезерву необхідні речі? ДОКУМЕНТ
Цього тижня засідала Тимчасова контрольна комісія Волинської облради з питань проведення перевірки діяльності підприємств та установ громади області.

Розглядали серед усіх питання можливості приєднання підприємства “Волинська обласна база спеціального медичного постачання” до “Волиньфармпостачу”, - пише у своєму блозі на Громадське.Волинь Костянтин Зінкевич, член цієї комісії.

"Для членів комісії, і тих, хто депутат першої каденції, і тих, хто вкотре обраний, стало відкриттям існування такого підприємства, як ця “спецбаза”!

А найбільшим відкриттям особисто для мене стало наявність на ній усякого обладнання на мільйони і мільйони по сьогоднішнім цінам, а серед усього 10 900 ЛІЖОК !!!

Пам'ятаєте, як на КПП 51-ї бригади у Володимирі-Волинському у квітні 2014-го прийшло одночасно 4000 мобілізованих хлопців?!!

І їх не було де покласти спати. Не було площ у казармах, бо стальні рейки перекриття між поверхами попередній комдив зрізав, здав на металобрухт, і другий поверх перестав існувати, як такий. Ще були заморозки…

І тоді робили подвиги - обдзвонили волонтери усі лісгоспи Волині і протягом доби! стягнули 120 м3 дощок для виготовлення нар для спання в наметах!

У 2015-му році від комбрига 14-ї бригади поступила заявка на придбання 1560 ліжок до Волиньради. Тоді у засіданні групи з приводу розподілу більше 2 млн. грн для армії я брав участь, як волонтер. Дивом вдалося стримати губернатора від подібної покупки. Юра Гусєв, заступник Міністра оборони на той час, за кілька днів допоміг знайти в Мінобороновських складах ліжка, передбачені для казарм 14-ки. Якийсь полковник в Міноборони, “слабое звено”, “завтикав”, - йдеться у дописі.

Тобто, двічі на Волині виникала катастрофічна ситуація в армії із звичайними ліжками (і не тільки). "…і ніхто не поінформував, не дав, не знайшов ті ліжка, які лежать на складі під носом!!! Причому, років так із 60-х…", - зазначає Зінкевич.

"Я розумію, що це все Держрезерв. Але мобілізація, війна, війна і ще раз війна, це не причина дістати із Держрезерву вкрай необхідні речі? Це не причина взяти відповідальність та ініціативу на себе?

А медичного обладнання і перев'язувального матеріалу скільки…
Авгієві конюшні, коротше".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.