У Ковелі набуває популярності місцева художня школа

У Ковелі набуває популярності місцева художня школа
Упродовж останніх років у Ковелі суттєво збільшується кількість дітей, які бажають вчитися малювати, опановувати основи образотворчого мистецтва. Дирекція Ковельської дитячої художньої школи ім.Андроника Лазарчука знаходить можливості надати охочим послуги з естетичного виховання, - повідомила начальник відділу культури Ковельського міськвиконкому Світлана Кисляк.

Пише ПроКовель.

Мистецький заклад створено у 1987 році. У 2010 році їй присвоєно ім’я славетного земляка Андроника Лазарчука. Тут обдаровані діти вивчають такі дисципліни: рисунок, живопис, композиція, скульптура, історія образотворчого мистецтва.

У цьому навчальному році свідоцтво випускника отримали 192 учні, з них 63 користувались пільгами в оплаті за навчання (діти з багатодітних та малозабезпечених родин, інваліди). В школі працює 7 викладачів.

Творчі успіхи педагоги і їх вихованці презентують на міських виставках, більшість з яких вже стали традиційними. Численну аудиторію шанувальників художнього мистецтва збирають у культурно-просвітницькому центрі дитячі вернісажі на новорічно-різдвяну та пасхально-весняну тематику «Зимовий калейдоскоп» і «Великодня веселка», звітні експозиції. Можна оглянути роботи вихованців художньої школи і у народному домі «Просвіта», у кафе «Золотий ключик» та у їх рідному навчальному закладі.

Учні постійно беруть активну участь у всеукраїнських та обласних мистецьких заходах і здобувають високі результати.

Цьогоріч в обласному конкурсі «Йде до діток Миколай» посіли призові місця семеро юних ковельчан, в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої» - троє, а Надія Абрамчук стала переможцем фіналу цього творчого змагання. У конкурсі дитячого малюнка «Твори Лесі Українки очима юних художників», організованого дирекцією Колодяжненського літературно-меморіального музею-садиби Лесі Українки, нагороджено 13 призерів. За підсумками творчої обласної акції «Війна та мир - діалог поколінь», за створені ілюстрації до розповідей очевидців про трагічне дитинство в роки Другої світової війни, 5 кращих малюнків юних ковельських художників були представлені на виставці в Луцьку до Дня пам'яті жертв фашизму.

Випускники Ковельської дитячої художньої школи ім.Андроника Лазарчука вступають до вищих та середніх спеціальних навчальних закладах за художнім напрямом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі набуває популярності місцева художня школа
19 липень, 2016, 22:47