ТОП-5 причин, чому ми робимо несподівані покупки

ТОП-5 причин, чому ми робимо несподівані покупки
Відомо, що не варто вирушати в супермаркет «на голодний шлунок», адже це незмінно призводить до непотрібних покупок і вибору висококалорійних страв.

Однак мало хто знає, що не варто вирушати на шопінг за новими джинсами, не поснідавши, - пише Новое время.

Експеримент фахівців показав, що голодні люди схильні витрачати більше грошей на непродовольчі товари, спустошуючи гаманець через рефлекс «мені щось потрібно», який виробляється через почуття голоду.

Втім це не єдина причина непотрібних покупок і витрат. Згідно з дослідженнями, існують досить дивні причини, які спонукають людину купувати непотрібні речі, і ось лише деякі з них.

1. Брудна квартира

Дослідження встановило, що неорганізований простір, включаючи хаос на робочому столі в офісі і неприбрану квартиру, призводить до втрати контролю імпульсів. У результаті втрата контролю підвищує ризик того, що людина буде купувати непотрібні йому речі.

2. Смуток

Психологи провели експеримент, який показав, що сумні люди витрачають в чотири рази більше грошей на покупки, ніж ті, хто перебуває в нормальному настрої. Результати дослідження підтвердили, що меланхолійна людина схильна робити більше непотрібних витрат, намагаючись таким чином на підсвідомому рівні підвищити самооцінку.

3. Гарна погода

Сонячна погода покращує настрій, а також призводить до непотрібних витрат, як показує дослідження канадських фахівців. Зокрема, як і смуток, почуття радості підвищує бажання купувати непотрібні речі. Однак, за даними авторів дослідження, на відміну від смутку, непотрібні покупки в сонячні дні не викликають почуття занепокоєння і розчарування.

4. Шопінг на самоті

Люди, як правило, відчувають емоційну прив'язаність до своїх улюблених магазинів, що призводить до непотрібних витрат. Як показує експеримент, люди купують менше в незнайомих магазинах, більш ретельно вибираючи покупки. Втім ця емоційна прив'язаність зникає, коли людина ходить по магазинах не одна, а в компанії друга – це призводить до зниження витрат і меншої кількості імпульсивних покупок.

5. Соціальні мережі

Взаємодія з близькими друзями у соціальних мережах підвищує самооцінку, що шкодить самоконтролю, особливо під час здійснення покупок. Дослідження Колумбійського університету спільно з Пітсбурзьким університетом встановило, що активні користувачі соціальних мереж, як правило, роблять більше покупок, ніж ті, хто не надає значення спілкуванню в Інтернеті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТОП-5 причин, чому ми робимо несподівані покупки
02 серпень, 2016, 01:52