Мінприроди просить Волиньраду не роздавати землі Цуманської пущі

Мінприроди просить Волиньраду не роздавати землі Цуманської пущі
До обласної ради звернувся заступник Міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Він нагадує, що Указом Президента України від 22.02.2010 № 203/2010 на території Ківерцівського району Волинської області створено Ківерцівський національний природний парк "Цуманська пуща" та у встановленому порядку спеціальну адміністрацію Парку, яка здійснює заходи щодо його становлення.

"Згідно Указу до складу Парку увійшли 1606 га земель Державного підприємства "Цуманське лісове господарство", які надаються йому у постійне користування та 18148,5 га земель цього господарства, які не вилучаються у землекористувача, а саме підприємство добровільно відмовилося від права користування мисливськими угіддями, в тому числі у межах Парку. Крім того, відповідно до статей 16, 21 Закону України "Про природно-заповідний фонд України" на територіях національних парків мисливство заборонено, а ведення мисливського господарства не належить до їх основних завдань.

Разом з тим, Держлісагенство подало документи до Волинської обласної адміністрації щодо надання у користування ГО "Товариство мисливців та рибалок "Легіон" мисливських угідь на землях Державного підприємство "Цуманське лісове господарство", в тому числі 10831 га у межах Парку, з них - 1506 га, що надаються Парку у постійне користування. Зважаючи на те, що мисливство у межах Парку заборонене, вищезазначені дії Держлісагентства суперечать вимогам Закону України "Про природно- заповідний фонд України", закладають передумови до конфлікту спеціальної адміністрації Парку з можливим користувачем мисливських угідь та створюють значні перешкоди у діяльності Парку.

З огляду на викладене, з метою не допущення порушення вимог Закону України "Про природно-заповідний фонд України", просимо вжити заходів щодо ненадання у користування мисливських угідь у межах Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща", -- пише пан Вакараш.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такими памороками як кошарук а саме він куратор управління екології і столяром-голова екологічної комісії який тільки думає де ворвать в плати компетентних начальником управління екології ода якому взагалі все побарабану бо він Луганчанин-то нашому краю п...ц повний і лісам і озерам в п зф в тому числі
Відповісти
Останні новини
Мінприроди просить Волиньраду не роздавати землі Цуманської пущі
10 серпень, 2016, 19:49