Дорогі речі українці зможуть купувати лише «картками»

Дорогі речі українці зможуть купувати лише «картками»
У вівторок, 18 вересня, Верховна Рада дозволила Нацбанку 270 голосами встановлювати граничні суми розрахунків готівкою.

Про це 19 вересня повідомила ТСН.

Нацбанку документ надає право визначати напрямку розвитку сучасних електронних банківських технологій, контролювати створення електронних платіжних інструментів, платіжних систем і засобів захисту банківської інформації, установлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних і юридичних осіб, а також для осіб-підприємців.

Крім того, законопроект передбачає встановлення штрафу в розмірі 8,5 тисяч гривень (500 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян) за обмеження або відмову в реалізації права споживача оплачувати покупки в торговельних точках за допомогою електронних платіжних коштів. Контролювати наявність у суб'єктів господарювання платіжних терміналів буде Податкова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коню понятно, что банкиры лоббируют проталкивание этого законопроекта. Теперь даже бабушку на базаре обяжут поставить терминал. Шучу конечно, но всю торговлю в стационарных точках заставят на 100 процентов.
Відповісти
БАНДА ВСЕ ГРЕБЕ ПІД СЕБЕ СКОРО ПРОСТОМУ СМЕРТНОМУ ЗАБОРОНЯТЬ І В ТУАЛЕТ ХОДИТИ
Відповісти
ДАВНО ПОРА ВВЕСТИ ТЕРМІНАЛИ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ БАНКІВСЬКОЮ КАРТКОЮ У ТОРГОВИХ МЕРЕЖАХ В ЛУЦЬКУ І ПО ВСІЙ УКРАЇНІ. ТО ПРАВДИВА ЄВРОПЕЙСЬКА НОРМА, ЩО ПОВИННА МАТИ ПРАВО НА ЖИТТЯ. НА РАЗІ ВИХОДИТЬ ПАРАДОКС - ЖИВУ У ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ДЕРЖАВІ, А НАВКОЛО РОЗРАХУНКИ ЛИШЕ "НАЛОМ", ЗАМІСТЬ СПОКІЙНОГО ВІДПОЧИНКУ ПИЛЬНУЄШ РАХУНОК, ЩОБ НЕ ВИЙТИ ЗА МЕЖІ НАЯВНОЇ ГОТІВКИ В ГАМАНЦІ. ЗРЕШТОЮ, ТАКА ДІЯ ДАСТЬ МОЖЛИВІСТЬ ВИВЕСТИ ГРОШІ З "ТІНІ" І ПОДАРУЄ НАДІЮ НА ЄВРОПЕЙСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО. ЦЕ І Є ПОЗИТИВ. ЩОДО НЕГАТИВУ - ТО ЗДІЙСНЕННЯ РОЗРАХУНКУ КАРТКОЮ ЗА ДОРОГІ ТОВАРИ (ЛИШЕ ДОРОГІ) ДАСТЬ ДЕРЖАВІ КОНТРОЛЮВАТИ ОСОБОВІ РАХУНКИ ГРОМАДЯН, ТО ЯКИЙ ЖЕ ТУТ ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ?
Відповісти
якби вартість послуги для продавця була 0,5 % було би нормально.
А так, щоб вони здохли ті 270 гандо н і в, приват банк за проведення опереції через термінал здирає в продавця 3% від суми, це покупець переплачує, бо це закладається в ціну.
Щоб бути як у європі, то і відсоткі по кредитах мають бути не 36-38%.
Відповісти
Останні новини
Дорогі речі українці зможуть купувати лише «картками»
19 вересень, 2012, 10:02