Будівельне сміття викидають в річку Стир. ФОТО

Будівельне сміття викидають в річку Стир. ФОТО
Останнім часом у Луцьку масово проводяться ремонтні роботи вулиць міста. Інколи на такі затії місцевої влади жителі реагують не зовсім позитивно - через вирубку дерев чи взагалі відсутність потреби у ремонті.

Реконструкція та оновлення асфальтного покриття дісталась й до вулиць Кафедральної та Плитниці, що поблизу замку, але місцеві жителі стверджують, що будівельники вивозять частину сміття просто на берег річки Стир між вулицею Драгоманова та Замковою.



На березі спиляли частину дерев
На березі спиляли частину дерев




Берегова лінія, про яку йдеться, знаходиться унизу Свято-Архангельського чоловічого монастиря. Тут не так часто ходять люди, а тому місцеві жителі лише здогадуються, звідки саме з'являється сміття просто на березі річки. Один з чоловіків, який проходив повз наших журналістів, припустив, що увесь цей безлад створюють саме монахи, які живуть вище, щоб створити тут собі автостоянку або просто якийсь майданчик. Жителі говорять, що це може призвести до екологічної катастрофи, адже дощ потоком змиє увесь бетон та інші відходи в річку.





Поки залишається не відомо, хто саме в центрі Луцька створює "сміттєзвалище", але, як кажуть місцеві жителі, "за це повинен хтось обов'язково відповісти та все прибрати після себе!"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Взагалі-то розширюють дорогу і укріплюють берег. І нарубані дрова - з верби, яку звалив вітер минулого року. Я там не живу, але останній рік постійно проходжу тією вулицею в парк. І зі сторони для мене це виглядає саме так.
Відповісти
А я живу в цьому районі, і знаю, що на березі зрубали багато великих здорових дерев, які мали б укріплювати берег, а не буд сміття і знятий асфальт, що тільки засмічує і нищить природу.

Відповісти
скотиняки!
Відповісти
Кращеб мені завезли це сміття вулицю замостилиби. У кого є сміття будівельна пишіть
Відповісти
є таке діло. можна домовитись.
Відповісти
Дивне укріплення берегу і знищення зеленої зони будівельним сміттям :(
Через зливи і підняття рівня води (весною) все це сповзатиме в річку.
Відповісти