Відкрили новий сайт для скарг виборців

Відкрили новий сайт для скарг виборців
Розповісти про порушення під час виборів відтепер можна на новому інтернет-ресурсі ELECTUA.ORG.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Проект реалізується за допомогою міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна». На початковій сторінці сайту вже є мапа із безліччю позначок. Кожна позначка – підтверджений чи не підтверджений факт порушення. Чи то безкоштовне відвідування студентами дельфінарію за кошт кандидата в депутати у Донецьку, чи то пошкодження агітаційних матеріалів на Львівщині. Будь-яку інформацію, яку надсилатимуть на сайт, обіцяють перевіряти регіональні координатори проекту.

«Що робить цей проект унікальним – це те, що він спиратиметься на очевидців – українських громадян, громадських активістів і журналістів. Модератори перевірятимуть надіслані факти, що створюватиме точну та актуальну картину парламентських виборів 2012-го року», – говорить директор проекту «У-Медіа», МГО «Інтерньюз Нетворк» Вейн Шарп.

Організатори проекту зазначають, що крім модераторів сайту, надану інформацію перевірятимуть спеціальні регіональні координатори, які відвідуватимуть заходи передвиборчої агітації у своїх регіонах та здійснюватимуть власний моніторинг.

Повідомити про порушення можна буде і по телефону, а також через фейсбук-сторінку групи. Водночас на сайті крім порушень буде розташована загальна статистика порушень по країні. Оновлювати інформацію обіцяють щодня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відкрили новий сайт для скарг виборців
20 вересень, 2012, 14:28