Перша леді чекає від інклюзивних шкіл нових Джобсів, Ейнштейнів і Бетховенів

Перша леді чекає від інклюзивних шкіл нових Джобсів, Ейнштейнів і Бетховенів
Дружина Президента, Марина Порошенко сподівається, що запровадження інклюзивної освіти в Україні відкриє світові нові імена.

Про це вона сказала під час завершення тренінгу з інклюзивної освіти для педагогів початкової школи, повідомляє офіційний сайт глави держави.

«Наші спільні напрацювання стануть дорожньою картою для запровадження інклюзивної освіти в усіх регіонах України. І хто знає, можливо, саме українські школи відкриють світові нових Джобсів, Ейнштейнів чи Бетховенів», - сказала перша леді.

Другий етап тренінгів «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати» протягом трьох днів проходив у Запоріжжі у рамках соціальної програми Марини Порошенко. Тренінг став першим масштабним заходом практичного експериментального проекту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізький області», який розпочато 15 липня Благодійним фондом Порошенка спільно з Міністерством освіти і науки України.

У теоретико-практичному процесі взяли участь близько 300 освітян із понад 50 шкіл Запорізької області. Навчальний курс спрямований на завучів, вчителів, асистентів педагогів та психологів, які у новому навчальному році відкриють свої двері для дітей з інвалідністю. Серед присутніх практиків-новаторів були представники педагогічних колективів 19 шкіл, які цього року відкрили інклюзивні класи для 32-х особливих першокласників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дада,ждіть!!!
Відповісти
На украiнi рождаются тiльки кошкодави
Відповісти
Інклюзія приречена на загибель,з інвалідів будуть знущатися теперішні жорстокі діти,нормальну програму не осилять..Це буде суцільний хаос на уроках.
Відповісти
Вже її кума Катерина дитячу лікарню майбутнього побудувала а ця ще шкіл настроїть
Відповісти
може чекати з моря погоди.
Відповісти
Люльок і Глушкових, Корольових і Малишків...
Відповісти
Вона ж уявлення не має,що в мізках особливих дітей і що туди можна закласти.Тільки комплекс неповноцінності,якщо ті мізки можуть щось аналізувати!Пімсля Вузів мудрі діти нікому не потрібні,а інваліди тим паче!
Відповісти
А ви знаєте що в мізках "нормальних" дітей??? і що для вас означає норма? вчасно сів, вчасно пішов, почав говорити - все норма?.. а те, що витворяють ці "нормальні" діти далеко випадає за межі норми. дитина з інвалідністю ще може бути більш адекватною ніж ті, кого ви вважаєте "нормальними". те, що відбувається у школах, як поводять себе діти це жах, їх би всіх перевіряти у психолога на випадок порушень психіки та сексуальної стурбованості.Чому всі так бояться інклюзії? можливо ви переживаєте що з її впровадженням відкриється справжня суть "нормальних" дітей? А щоб ставлення до інвалідів було нормальним, його треба виховувати найперше в сім'ї а тоді вже в школі, тому що величезне значення має ставлення батьків, як вони відгукуються про це, так і їхні діти!!!
Відповісти
А що у тебе у мізках?ВАТА?Чи є в тебе діти?За такі висловлювання.....Чи знаєш ти,що тебе чекає попереду.Завтра тебе зі"є машина чи впаде цеглина на голову і до кінця життя на інвалідному візку?Побачимо,що тоді скажеш)
Відповісти
Останні новини
Перша леді чекає від інклюзивних шкіл нових Джобсів, Ейнштейнів і Бетховенів
28 серпень, 2016, 06:37