Компанії-імпортери риби вирощуватимуть рибу в Україні

Компанії-імпортери риби вирощуватимуть рибу в Україні
Як зазначають у відомстві, на сьогодні 80% українського ринку риби становить імпорт.

Компанії-імпортери риби та морепродуктів вперше розпочнуть вирощування риби в Україні для насичення власного ринку та подальшого експорту, повідомляється в прес-релізі Державного агентства рибного господарства України.

Відповідний меморандум про взаєморозуміння та співпрацю підписали голова Держрибагентства Ярема Ковалів та генеральний директор Асоціації "Українських імпортерів риби та морепродуктів" Дмитро Загуменний.

"Підписання меморандуму - знакова подія для галузі. Компанії-імпортери вперше побачили перспективи та можливості України не лише як ринку для імпорту, а й як країни, де можливий повний цикл бізнесу - вирощування, переробка та реалізація риби. У галузі мають з'являтися компанії, які будуть впроваджувати передові технології. Держрибагентство зі свого боку гарантує максимальну відкритість у співпраці та покращення умов для ведення бізнесу", - наведено в прес-релізі слова Я.Коваліва.

За словами Д.Загуменного, за умови ефективної реалізації потенціалу України в цій сфері можливо і задовольнити внутрішній попит, частково замінивши імпорт, і вийти на ринки таких перспективних країн, як США, країни Європи, Кавказу та Близького Сходу.

"…Асоціація вже працює над налагодженням зв'язків з цими країнами. Перспективними є і традиційні для України види аквакультури, наприклад, короп, і трендові для світової аквакультури види, цікаві для експорту до країн ЄС - тиляпія, устриці, океанічна креветка. В Україні вже є підприємці новатори, що займаються їх розведенням", - додав Д.Загуменний.

У рамках меморандуму сторони проводитимуть зустрічі, засідання спільних робочих груп, круглих столів, конференцій, обмінюватимуться досвідом, інформацією, необхідними матеріалами і документами.

Асоціація "Українських імпортерів риби та морепродуктів" є добровільною, недержавною, некомерційною, саморегульованою організацією, що об'єднує найбільші компанії-імпортери риби та морепродуктів із загальною часткою ринку понад 50%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бла бла ме-е....
Відповісти