Безкоштовні адвокати громадської спілки допомогли лучанці виграти суд

Безкоштовні адвокати громадської спілки допомогли лучанці виграти суд
Юристи Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини допомогли лучанці відстояти свої права в суді.

Свого часу жінка звернулася до Громадської приймальні із проханням допомогти у справі проти комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», яке хотіло стягнути з неї кошти за нібито замовлені послуги.

Судова тяганина проти лучанки Олени (імена змінені) тривала ще з 2012 року. Саме тоді суд зобов’язав жінку та ще двох її співмешканців сплатити комунальному підприємству заборгованість у понад 1 000 гривень за вивіз відходів та відшкодувати усі судові витрати. Жінка дізналася, що проти неї порушено провадження, лише після того, коли з її заробітної платні почали відраховувати кошти стягнені судом.

Лучанка заявляла, що не є власницею житлового будинку, не проживає в ньому довгий час і жодних документів із підприємством не підписувала, а тому й не буде платити за ненадані послуги.

Юристи Громадської приймальні підготували для пані Олени позовну заяву до Луцького міськрайонного суду. І уже 17 жовтня 2016 року суд виніс ухвалу про скасування попереднього рішення від 2012 року і задоволення позову лучанки. Окрім того, суд також скасував подібні рішення щодо її співмешканців.

Довідка:


Громадські приймальні безоплатної юридичної допомоги Української Гельсінської спілки з прав людини діють майже по всій території України. У січні 2016 року така приймальня запрацювала в Луцьку.

Основний напрямок роботи приймалень – захист прав людини та основних свобод у відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування. Категорія громадян, котрі мають першочергове право на отримання консультацій юриста - особи, що опинилися у складних життєвих ситуаціях, у тому числі переселенці та військові АТО.

Окрім надання юридичної допомоги, Громадська приймальня проводить різноманітні просвітницькі заходи та документує порушення прав людини.

Всі послуги приймальні надаються на безоплатній основі.

Для того, щоб записатися на консультацію до юриста, можна зателефонувати або відвідати приймальню особисто в робочі дні (понеділок – п’ятницю, з 10:00 до 17:00). Контакти юридичної приймальні в Луцьку: вул. Бойка, 1, каб. 101, тел.: +38 (066) 737-5003, e-mail: [email protected]

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Безкоштовні адвокати громадської спілки допомогли лучанці виграти суд
24 жовтень, 2016, 12:17