Статистика: сказали, скільки в Ратнівському районі алкоголіків

Статистика: сказали, скільки в Ратнівському районі алкоголіків
Із лікуванням хронічного алкоголізму на диспансерному обліку у лікаря-нарколога Ратнівської центральної районної лікарні станом на 1 жовтня перебуває 638 хворих. Із них 86 осіб ‒ мешканці селища.

Про це під час сесії селищної ради розповіла заступник селищного голови Надія Романюк, ‒ пише видання Ратнівщина.

Проте, за словами самих лікарів, на обліку перебувають пацієнти, які вже допилися «до ручки» і мають психічні розлади, тому і потрапляють до лікарні з білою гарячкою. Частина алкоголіків відноситься до розряду «тихих», які так само тихо й спиваються, не звертаючись до медиків. Узаконено анонімне лікування в обласному диспансері, інших лікувальних закладах, у тому числі приватних, пацієнти яких на обліку не перебувають, а тому статистика не відповідає реальній ситуації, ‒ пише видання.

Крім пияцтва серед жителів селища стає модним і популярним вживання наркотиків. У цьому році на трьох жителів селища було складено три адмінпротоколи саме за вирощування наркотичних рослин.

«Реально існує ще одна група громадян, яка несе загрозу для здоров'я та життя оточуючих. Це хворі на туберкульоз, оскільки, як правило, на цю хворобу хворіють хронічні алкоголіки, члени неблагополучних сімей. Крім того, громадяни, які повернулися з місць позбавлення волі, практично всі заражені цією хворобою, причому особливої форми тюремного туберкульозу, який не є чутливим до традиційних протитуберкульозних препаратів. Це особливо небезпечні хворі. У цьому році епідемія недуги спалахнула в населених пунктах Заболоттівського куща, четверо хворих зареєстрували у Замшанах», ‒ каже.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Статистика: сказали, скільки в Ратнівському районі алкоголіків
07 листопад, 2016, 15:31