У Луцьку просять назвати вулицю іменем Снітка

У Луцьку просять назвати вулицю іменем Снітка
Назвати одну з вулиць міста іменем загиблого 18-річного волинянина Андрія Снітка просять у Луцьку.

Про це йдеться в петиції, опублікованій на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«Просимо перейменувати одну з вулиць міста Луцька, де навчався Герой України Андрій Володимирович Снітко, його ім’ям», ‒ йдеться в документі.

Нагадаємо, відповідно до указу Президента №515/2016 від 21 листопада 2016 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Снітку присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

«З перших днів Революції Гідності Андрій Снітко брав активну участь в протестному русі. З початку збройної агресії Росії вступив добровольцем та проходив службу у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» Головного управління МВС України. Протягом липня-серпня 2014 року проявив сміливість та мужність під час низки бойових операцій з визволення міста Маріуполь Донецької області. 20 серпня 2014 року поблизу міста Іловайськ Донецької області у складі групи здійснював бойове завдання. Під час зачистки території від терористів у напрямок групи була закинута ручна граната. Андрій, усвідомлюючи смертельну небезпеку членам групи, не вагаючись, накрив своїм тілом гранату, чим врятував своїх побратимів від загибелі ціною свого власного життя. Герою було 18 років», ‒ розповідають в документі.

Автор ініціативи ‒ Надія Дударь. Підтримати петицію можна за посиланням http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/671.

Нагадаємо, раніше профільна комісія ухвалила не називати вулиць іменами воїнів АТО, щоб не було сварок між батьками, родичами і їхніми друзями. Натомість у Луцьку з'явиться сквер на честь захисників України, які загинули в цій війні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди, цей хлопчина виріс без батьків і всіею душею любив правду і справедливість. Він не бачив материнськоі любові, він не встиг покинути після себе дітей, він не встиг пізнати любові жінки, він хотів захистити нашу Украіну від окупантів, він не знав що ще треба іі захищати і від рідних олігархів, він не міг цього зрозуміти.В нього'' генетика'' не така.Коли горить хата-гасять усі.Він так розумів свою місію.БОЖЕ, ІСУЕ ХРИСТЕ, ДАЙ ЛЮДЯМ РОЗУМ, ЩОБ ІМ'Я ЦЬОГО ХЛОПЦЯ ЗБЕРЕГЛОСЯ НА УСТАХ ВОЛИНЯН, ЯКИХ ВІН ТАК ЛЮБИВ.
Відповісти
ЛУЧАНИНУ 2 Гей, ти, герой, чому ж ти дитину, яка добровільно пішла під пулі рівняеш з різними'' дядьками'' які могли зробити аналіз своіх дій і вирішували як поступити.А це дитина, яка не мала поради, яка вірила в героізм.Він може і не оцінював ціеі небезпеки а як хлопчина пішов за патріотизм.Чому Ви лучанин 2 там не були?Я просто з сусіднього села і знаю цю історію.БОЖЕ ДАЙ ЛЮДЯМ РОЗУМ ЖИТИ ПО ТВОІМ ЗАПОВІДЯМ.І памятати таких як Андрій треба нам і звіряти наші діі по його вчинках.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку просять назвати вулицю іменем Снітка
23 листопад, 2016, 14:43