У волинських багатоповерхівках проведуть енергоаудит

У волинських багатоповерхівках проведуть енергоаудит
Мешканців волинських багатоповерхівок зобов’яжуть робити енергоаудит будинків. До кінця року депутати Верховної Ради повинні ухвалити Закон «Про енергетичну ефективність будівель».

Про це повідомляє ВРД НТКУ.

У документі йдеться, що для окремих будівель доведеться оформити сертифікат енергетичної ефективності: наприклад, новобудовам. За порушення закону пропонується штраф – від 3400 до 5100 гривень. Експерти певні, що обстежувати будівлі таки варто.

Ольга Семенюк мешкає у квартирі разом із батьками. Це – «хрущовка», яка давно не бачила ремонту. Тож із кожної щілини дме.

«У нашому будинку було дуже холодно, тож ми вирішили створити ОСББ. Насамперед ми провели енергоаудит, який показав нам, де є втрати тепла», - каже вона.

За словами експерта Петра Лавренюка, перед початком впровадження енергоефективних заходів у будинку слід провести аудит, який опише всю потрібну процедуру.

Але енергоаудит – задоволення не з дешевих. Проведення цієї процедури для 100-квартирного будинку коштує 10-12 тисяч гривень. Щоправда, можна скористатися різними програмами підтримки державного та міжнародного рівнів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да ,Ви знаєте,що людей насторожує вартість такого аудиту.В таких будинках 50 процентів мешканців-це бідота.
Відповісти
Просте запитання.Провели енергоаудит і що далі?Я і без них знаю витрати тепла свого будинку.Утеплення 144 квартирного обійдеться в 2-2,2 млн.гривень,це як потрібно-пінопласт 14-16,плюс мінвата по вікнах і через два поверхи протипожежний шар.А ще є дах,тех.поверх,вікна,двері і інше.Черговий лохотрон.Ідіть в ж....
Відповісти
Останні новини
У волинських багатоповерхівках проведуть енергоаудит
16 грудень, 2016, 13:55