У Луцькраді пояснили, де візьмуть гроші на зарплати медикам

У Луцькраді пояснили, де візьмуть гроші на зарплати медикам
У 2017 році зростуть зарплати в працівників освітньої та медичної галузі. Та якщо для освітян передбачили достатньо коштів у рамках субвенції із держбюджету, то медичної субвенції не вистачить. Тож, на виплату заробітних плат та утримання медзакладів у луцькому бюджеті передбачили додатково 48 мільйонів гривень.

Про це стало відомо 10 січня під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Доповідаючи про бюджет на наступний рік, начальник фінансового департаменту міськради Лілія Єлова розповіла, що із цього року зросте заробітна плата педагогічних працівників. Зокрема, з 1 січня зростає на 2 розряди заробітна плата педагогічних працівників. Для інших працівників зростання заробітної плати передбачене із 1 вересня.

Єлова уточнила, що зарплату фінансуватимуть із освітньої субвенції держбюджету, і кошти на неї передбачені у повному обсязі. Ріст зарплати по місту складає в середньому 50%. Найбільше зростання спостерігатимуть у галузі обслуговування, адже зростання відбудеться через підвищення рівня мінімальної зарплатні.

Водночас Єлова додала, що у міському бюджеті передбачили 50% виплати на оздоровлення спеціалістів. Проте державної медичної субвенції не вистачить для забезпечення зарплати працівників, тож у бюджеті міста передбачили 48 мільйонів гривень. Ці кошти спрямують на виплату заробітної плати. Додатково передбачили кошти на утримання медзакладів та лікарські препарати. «Зарплата, енергоносії та пільгові медикаменти максимально передбачені», – підсумувала Єлова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді пояснили, де візьмуть гроші на зарплати медикам
10 січень, 2017, 11:46