Антимонопольники спіймали «Волиньгаз» на порушенні

Антимонопольники спіймали «Волиньгаз» на порушенні
На Волині фахівці Антимонопольного комітету розглянули звернення споживачів на дії «Волиньгазу» щодо відмови у встановленні лічильників природного газу.

Про це повідомили у тервідділенні АМКУ в області.

Заявники розповіли представникам АМКУ, що придбали лічильники обліку природного газу G-4 РЛ виробництва ДП «Новатор» Хмельницького радіотехнічного інституту. Однак, ПАТ «Волиньгаз» відмовляло у встановленні даних лічильників, рекомендуючи лічильники марки виробництва ТзОВ «САМГАЗ».

«Антимонопольники» стверджують, що під час купівлі засобу обліку побутовий споживач повинен керуватися рекомендаціями газорозподільного підприємства щодо технічних характеристик такого засобу обліку, оприлюдненими на його веб-сайті.

Однак, на цьому сайті відсутня будь-яка інформація щодо засобів вимірювальної техніки, які можуть бути придбані та в подальшому встановлені, водночас міститься посилання на отримання консультації у «Єдиному вікні робіт та послуг» ПАТ «Волиньгаз» за телефоном у Луцьку (0332) 77-69-08.

Така бездіяльність облгазу містила ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Мова йде про зловживання монопольним становищем на ринку роздрібної реалізації приладів обліку природного газу для споживачів. Тобто про створення перешкод для доступу на ринок продавців, інших суб’єктів господарювання.

На вимоги АМКУ «Волиньгаз» на своєму сайті посилання на веб-сайт ДП «Укрметртестстандарт», на якому міститься «Державний реєстр засобів вимірювальної техніки», відповідно до якого споживач зможе ознайомитися з переліком приладів обліку, що можуть бути встановлені та дозволені для використання на території України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відповідь криється у власниках заводу самгазовських лічильників і облгазів. В них один дядько фірташ. Ось і нагинають людей,щоб купляли у фірташа і фірташу несли.Ще треба перевірити як ті лічильники показують спожитий газ.Цікаво буде.
Відповісти
А повірку проводять на Львівській, лабараторія фірташа
Відповісти
Це вже давно доведено,а ви платіть олігархам і далі.САМГАЗ-це анахронізм,вчорашній день.Сучасний світ на 30,40 років попереду,а ви ловіть гав і платіть по цих "облікових" приладах,а вони і раді.Що тут ще сказати...ідіотизм.
Відповісти
Хотіла поставити лічильник Метрікс не дозволив Волиньгаз, казали тільки Самгаз. Тепер розумію чому.Розігнати вже давно потрібно ту газову канторку.
Відповісти
Самгаз український виробник з 20-річною історією й бездоганною якістю. Саме тому їх продукцію і вибирають газові хазяйства та спеціалісти турбуючись про споживачів.
Відповісти
Останні новини
Антимонопольники спіймали «Волиньгаз» на порушенні
18 січень, 2017, 12:14