Волиньрада хоче залишити у Ветлах лікарню на 5 ліжок

Волиньрада хоче залишити у Ветлах лікарню на 5 ліжок
Профільна комісія обласної ради рекомендує залишити у селі Ветли Любешівскього району терапевтичне відділення на 5 ліжок. Натомість очільник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк вважає, що неможливо нормально лікувати людей в лікарні лише на 5 ліжок.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства у п’ятницю, 20 січня.

Нагадаємо, у селі Ветли Любешівського району у 2017, згідно із попереднім проектом бюджету, запланували не фінансувати стаціонарне лікування пацієнтів. Натомість у Волинській ОДА пропонують залишити там амбулаторію. Також очільник управління Ігор Ващенюк проти розташування у Ветлах відділення екстреної медичної допомоги, адже до села можуть доїхати і «швидкі» з села Велика Глуша. За його словами, наразі в обласному бюджеті не вистачає коштів навіть на повноцінне фінансування закладів обласного рівня, тому фінансувати «стаціонар» у Ветлах можуть із сільського бюджету, якщо хочуть.

Натомість сільський голова Ветлів Любов Павлік розповідає, що до районного центру Любешова від їхнього села – 50 кілометрів, а до Великої Глуші – 35 кілометрів, тому фактично їх «залишають напризволяще». Адже люди середнього і старшого віку, мовляв, не можуть собі дозволити лікуватися в стаціонарі за десятки кілометрів. Також вона наполягає, що потрібно забезпечити у Ветлах функціонування пункт екстреної медичної допомоги.

Сільську голову підтримала і народний депутат Ірина Констанкевич. Її здивувала позиція Ващенюка, адже у Ветлах, мовляв, живуть такі ж самі люди, як у Луцьку, і вони часто не можуть дозволити собі їздити на великі відстані, поте потребують нормального медичного забезпечення. Констанкевич вважає, що навіть у відділені на 5 ліжок можна забезпечити якісне належне лікування, бо там працюють фахові лікарі.

У підсумку більшість членів комісії підтримали виділення коштів на роботу відділення на 5 ліжок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиньрада хоче залишити у Ветлах лікарню на 5 ліжок
20 січень, 2017, 16:07