Чиновники пояснили, як проґавили деревину на ремонт школи

Чиновники пояснили, як проґавили деревину на ремонт школи
Збитки, яких зазнала Горохівська РДА від втрати дерев'яних дощок, будуть відшкодовані.

Про це заявив начальник відділу освіти, молоді та спорту Віктор Білик, - пише Конкурент.

Нагадаємо, відділ освіти, молоді та спорту Горохівської РДА передав фірмі «Ріда» на зберігання соснові доки вартістю понад 20 тисяч гривень, а також соснові лаги вартістю більш ніж 4 тисячі гривень. Назад повернути майно чиновники не змогли.

Деревину закупили, щоб відремонтувати підлогу у чотирьох школах. Три школи відремонтували, а з ремонтом останньої вирішили зачекати до осінніх канікул. Освітяни підписали договір, відповідно до якого ПП «Ріда» мала безоплатно зберігати товар і повернути його на першу вимогу. Але коли звернулися до власника фірми за дошками, то не змогли навіть вийти на контакт.

«Родичі власника пояснили, що той поїхав на заробітки, тому ніхто не може зараз повернути дошки», – сказав Віктор Білик.

У чиновника поцікавилися, чи не викликало підозри те, що статутний капітал фірми, яка зберігала дошки, становить рівно нуль гривень. На це Білик відповів: «Якби ми робили закупівлі на велику суму і проводили тендер, тоді постачальник мав надати пакет документів, в якому ми бачимо статутний капітал. А це було невелике замовлення, тендер ми не проводили. Всі необхідні ліцензії та дозволи він представив. Я не знав, що там – нуль».

Господарський суд Волині зобов’язав підприємство «Ріда» заплатити відділу освіти, молоді та спорту Горохівської РДА 26,625 тисячі гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.