Луцька райрада платить «сумнівному» підприємству за фактично не виконані роботи?

Луцька райрада платить «сумнівному» підприємству за фактично не виконані роботи?
Тільки впродовж грудня 2016 року Луцька районна рада через своє комунальне підприємство «Луцьке» в обхід системи «Prozorro» заплатила ПП «Екоресурси Волині» близько 7,4 мільйона гривень за різні роботи. Проте станом на кінець січня 2017 принаймні частина із них так і не виконана належним чином. А саме підприємство разом із кількома іншими зареєстроване в селі Коршів в приміщенні сільради.

Згідно із єдиним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців «Екоресурси Волині» зареєстроване у селі Коршів за адресою Лесі Українки, 82. Також у цьому приміщенні зареєстровані інші підприємства ТОВ «Айвер», ТОВ «ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТІ ІДЕЇ», які теж отримували кошти через КП «Луцьке» за різні роботи.

Відповідно до призначення платежів, йдеться про реконструкції котелень, опалювальних систем, встановлення генератора, постачання торфу, пелетів, капітальний ремонт покрівель, встановлення вікон у селах Чаруків, Липини, Лаврів, Піддубці, Садів та інших.

Так, «Екоресурси Волині» встановлювала твердопаливні котли у селах Чаруків (1 224 970 гривень), Липини (1 224 166 гривень), реконструювала систему опалення у Піддубцях (502 275 гривень). У призначенні платежів також ідеться, що станом на день проплати: (9 та 23 грудня 2016-го) роботи були виконані. Проте за інформацією ВолиньPost, станом на 26 січня в жодному із трьох сіл роботи так і не завершені, а котли поки не працюють.

Згідно із інформацією Єдиного Реєстру досудових розслідувань, 29 грудня за фактом зловживання службовим становищем КП «Луцьке» розпочали кримінальне провадження. Слідчі відділення поліції перевіряють, чи було у даному випадку укладення договорів на придбання товарів, робіт, послуг без проведення процедури закупівлі і чи виконані договірні зобов’язання, за які вже заплатили кошти.

Як ідеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду від 4 січня 2017-го, він задовольнив клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів, які стосуються «проведення робіт/надання послуг по встановленню/заміні котлів в загально освітніх школах розташованих на території Луцького району в с. Чаруків, с. Липини, с. Садів, с. Шепель, смт. Рокині у період 2016 - 2017 років». Це зокрема оригінали договорів між КП «Луцьке» та ПП «Екоресурси Волині», оригінали проектної, кошторисної документації, акти приймання/передачі виконання робіт/надання послуг щодо котлів в загальноосвітніх школах цих сіл.

Рішення мотивували там, що «досудовим розслідуванням встановлено факт можливого зловживання службовим становищем службовими особами КП «Луцьке» під час укладання договорів із суб'єктами господарювання на придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти без проведення процедури закупівлі із одночасним проведенням їх оплати до фактичного виконання робіт в результаті чого інтересам держави було завдано значної шкоди».

Офіційним власником ПП «Екоресурси Волині» є Міщук Тетяна Федорівна, яка також вказує у резюме на сайті rabota.ua, що була головним бухгалтером у іншого підприємця Вадима Кримчука, який займається постачанням продуктів у навчальні заклади району. А статутний капітал підприємства – 25 000 гривень.

Цікаво, що КП «Луцьке» прокуратура вже «ловила» на тому, що платили за фактично не виконані роботи. У лютому 2016-го прокуратура Волинської області після звернення депутата облради Юрія Цейка порушила кримінальну справу з підозрою у привласненні чи розтрати майна при побудові котельні на альтернативних видах палива для Торчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Як йдеться у зверненні, рішенням сесії Луцької районної ради від 10.12.2015 р. № 3/22 КП «Луцьке» виділили 940 тисяч гривень на завершення будівництва котельні на альтернативних видах палива для потреб ЗОШ І-ІІІ ступенів у Торчині.

«За наявною інформацією цим підприємством для послуг щодо будівництва та оснащення вищезгаданої котельні було укладено договори з підрядниками стосовно забезпечення виконання проектно-кошторисних, будівельних та монтажних робіт» -повідомляли в прокуратурі.

«Станом на сьогоднішні районною радою в повному обсязі виконано свої зобов’язання щодо надання фінансів. В свою чергу, згідно наявної інформації, КП «Луцьке» в повному обсязі оплатило нібито надані послуги підрядників. В той же час, в ході особистого візиту на цю котельню зміг переконатись, що значний обсяг робіт не є виконаним, є сумніви, що вмонтоване обладнання (котли) відповідають вимогам. Враховуючи наведені факти та обставини прошу вас провести перевірку законності проведення проектних, будівельних, монтажних робіт, розрахунків за нібито надані послуги та виконані роботи. Разом з цим, прошу вас вжити заходів щодо документування обсягу виконаних робіт по даному об’єкту», – йдеться у депутатському зверненні.

Отримати коментар керівництва КП «Луцьке» щодо цієї справи наразі не вдалося.
Приміщення сільської ради Коршева, де зареєстроване підприємство «Екоресурси Волині»
Приміщення сільської ради Коршева, де зареєстроване підприємство «Екоресурси Волині»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На нари скотиняк!
Відповісти
Запахло мошенніку Веремчуку смаженим.
Відповісти
Мошенік Веремчук рулить.
Відповісти
За всіма цими Коршівськими фірмами стоїть свободовець Веремчук. За інформацією газети «Віче-інформ», у 1995 році Вадим Веремчук, будучи працівником Луцького міськвідділу міліції, провів декілька місяців в СІЗО за підозрою в серії збройних пограбувань автозаправних станцій поблизу Луцька. Проте тоді йому вдалося уникнути покарання.
Відповісти
В цих злочинних схемах задіяний і голова райради пан Приходько. Так що Веремчуку не прийдеться сумувати одному в камері.
Відповісти
Розворушили осине гніздо. Ото буде смороду..... Впевнена, що цього разу не відкупляться.
Відповісти
Надіюсь,шо Веремчука і його друга Волошенюка викриють найближчим часом!!!
Відповісти
Приходько, Веремчук, Цейко - це отного поля ягоди. Перевірити те комунальне підприємство за останні 3 роки і все буде зрозуміло, скільки через нього відмили десятків міліонів.
Відповісти
Це напевно так і є,що пан Веремчук за цим стоїть.
Відповісти
лучани от що значить УКРОП - гроші відмивають разом із свободою, а директор цього КП реально сидів в тюрмі!!!!!, ще потрібно перевірити кп за часів волошенюка (бувший начальник любомльського мрео)
Відповісти
прокуратурі україни негайно розслідування на котроль, тоді будуть сидіти злодії та бандити, не буде генеральної все купить в судах
Відповісти
І все це покривали голова сіль ради та заступниця "ще ті хабарниці"
Відповісти
Харчування шкіл і садочків Луцького р-ну теж під В.Б.Вересневим, але оформленне на підставах підприємців. Просимо перевірити!
Відповісти
Шана для " Волиньпост" що викривають таку злодійську мрась. .
Відповісти
Згадані персони без сумніву причетні до розкрадання державних/наших/ грошей.Але особливо турбує діяльність керівнитства райради районих депутатів правоохороних органів і наша байдужість ...Держава починається тут ... і в окопах на Сході.
Відповісти
Останні новини
Луцька райрада платить «сумнівному» підприємству за фактично не виконані роботи?
30 січень, 2017, 14:48