У волинської поліції – понад 16 тисяч «висяків». ІНФОГРАФІКА

У волинської поліції – понад 16 тисяч «висяків». ІНФОГРАФІКА
Волинська поліція не може розкрити понад 16 тисяч злочинів, скоєних протягом попередніх років.

Торік менш ніж 16% кримінальних проваджень закінчилися направленням обвинувальних актів до суду, - пише Четверта влада з посиланням на ГУНП Волині.

Як повідомили на запит, станом на початок 2017 року на Волині залишаються нерозкритими 16,237 тисячі злочинів попередніх років. Усі вони оформлені у 14 тисяч 938 кримінальних проваджень, які розслідують волинські слідчі. Із них, 121 особі вже повідомлено про підозру.

Лише торік волинська поліція розпочала 18,1 тисячі кримінальних проваджень. Загалом від громадян у минулому році надійшло понад 126 тисяч заяв і звернень, з яких фактично кожне сьоме – про вчинення кримінального правопорушення.

Майже 11,5 тисячі нерозкритих злочинів попередніх років – це крадіжки. Понад 1200 нерозкритих злочинів – за статтею про шахрайство, майже півтисячі – грабежі, 300 – про викрадення транспортних засобів. Також залишаються нерозкритими 239 порушень правил дорожнього руху, які привели до тілесних ушкоджень, смерті. Крім того, нерозкритими залишаються 47 умисних убивств та 5 зґвалтувань.

Минулого року поліція закінчила розслідування у 13,4 тисячі кримінальних проваджень. Із них до суду було направлене 2171 провадження, з яких 2085 – з обвинувальним актом. Решта ж – із клопотаннями про застосування примусових заходів медичного характеру та про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності.

Інші 11,226 тисячі кримінальних проваджень були закриті. Левова частка – у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення та у зв’язку з відсутністю події кримінального правопорушення. В окремих випадках провадження закривали через смерть підозрюваного та у зв`язку з відмовою постраждалого від обвинувачення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У волинської поліції – понад 16 тисяч «висяків». ІНФОГРАФІКА
10 лютий, 2017, 12:46