Вкрали премію столичної поліції - 1,5 мільйона

Вкрали премію столичної поліції - 1,5 мільйона
Посадових осіб Головного управління Нацполіції у Києві підозрюють у розкраданні майже 1,5 мільйона гривень, призначених для виплати премій поліцейським.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва на своїй сторінці у Facebook.

«Викрито злочинну групу в складі посадових осіб управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУ НП України в м. Києві, а також одного з полків особливого призначення», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під час досудового розслідування було встановлено, що учасники цієї групи щомісяця привласнювали половину коштів, які призначалися для виплати премій поліцейським одного з полків особливого призначення. П'ятьох підозрюваних затримали після розподілу 240 тисяч гривень. Усього з листопада 2016 року по лютий 2017 року за цією схемою службовці привласнили близько 1,5 мільйона гривень.

У прокуратурі повідомили, що зараз за їхнім місцем проживання та в кабінетах проводять обшуки. Затриманим готують повідомлення про підозру за частиною 5 статті 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою), а також клопотання про обрання їм запобіжного заходу і звільнення з посад.

Також прокуратура ініціювала проведення аудиту всіх нарахувань, які були проведені раніше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ще наш ГУНП перевірте, особливо Хімакова!!!
Відповісти