Німеччина виплатить кошти військовим, які були в полоні у роки Другої світової війни

Німеччина виплатить кошти військовим, які були в полоні у роки Другої світової війни
Посольство ФРН в Україні поінформувало МЗС України про виплати грошової допомоги радянським військовослужбовцям, які перебували в полоні у роки Другої світової війни.

Німецький Бундестаг 21 травня 2015 року ухвалив рішення про те, що колишні радянські військовополонені мають отримати символічну грошову допомогу як визнання завданої їм кривди.

Військовослужбовці радянських збройних сил, які під час Другої світової війни з 22 червня 1941 року по 8 травня 1945 року перебували у німецькій неволі як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2 500 євро.

На грошову допомогу не існує законної вимоги, вона не може бути виплачена третім особам чи спадкоємцям. Заяву про виплату може подати тільки потерпіла особа або уповноважена нею особа. Подробиці врегульовані Директивою, яка набула чинності 30 вересня 2015 року та була опублікована 14 жовтня 2015 року.

На інтернет-сторінці Федерального відомства централізованих служб і невирішених майнових питань (BADV) розміщено формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами та подальша інформація: (http://www.badv.bund.de/DE/OffeneVermoegensfragen/AnerkennungsleistungSo wjetischeKriegsgefangene/inhalt.html).

Заяви у письмовому вигляді направляються на адресу зазначеного відомства: BADV, DGZ Ring 12, D-13086 Berlin. Закордонні представництва Німеччини по всьому світу приймають згадані заяви і перепроваджують їх далі.

Термін подання заяв закінчується у цьому році 30 вересня 2017 року. При цьому йдеться про преклюзивний термін.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже вчасно.
Відповісти
залишилось два діда то німці дадуть по 100 рейсхмарок. Гітляр капут.
Відповісти
Останні новини
Німеччина виплатить кошти військовим, які були в полоні у роки Другої світової війни
14 лютий, 2017, 09:52