Бюджетні гроші у Ковелі «пішли» не за призначенням, - прокуратура

Бюджетні гроші у Ковелі «пішли» не за призначенням, - прокуратура
Прокуратура стверджує, що службовці комунальних підприємств у Ковелі використали бюджетні кошти в особливо великих розмірах не за цільовим призначенням.

Про це повідомляє Район. Ковель.

Правоохоронці встановили, що Ковельська міськрада виділила гроші на збільшення статутних фондів окремих комунальних підприємств. Підприємства підтвердили факт збільшення статутних фондів та внесення відповідних змін до статутів, однак конкретно не вказано, з яких причин подавалися такі пропозиції, не повідомлено чи виділялися кошти додатково на збільшення та зміцнення статутних фондів.

Прокуратура просила інформацію щодо збільшення статутних фондів, яка, згідно з чинним законодавством, не відноситься до категорії з обмеженим доступом, але керівники комунальних підприємств категорично відмовились надані необхідні дані.

Як твердить прокурор Надія Романюк, прокуратура проаналізувала отриману оперативним шляхом інформацію та встановила наявність порушень Бюджетного кодексу України.

Тож правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 210 Кримінального кодексу України (Порушення законодавства про бюджетну систему України, предметом яких були бюджетні кошти в особливо великих розмірах».

Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.