Рада проголосувала закон про єдиний реєстр військовозобов’язаних

Рада проголосувала закон про єдиний реєстр військовозобов’язаних
Рада затвердила електронний реєстр військовозобов'язаних. За закон про єдиний державний реєстр військовозобов'язаних №2504а-д в цілому проголосували 236 депутатів.

Не голосували за документ фракції «Батьківщина» і «Опозиційний блок», – пише LIGA.net.

Державний реєстр військовозобов'язаних – автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система. Вона призначена для збору, зберігання, обробки та використання даних про військовозобов'язаних або призовників.

Основні завдання реєстру - облік військовозобов'язаних і призовників, планування мобілізаційних заходів і призову. А також інформаційне забезпечення військових пенсіонерів і членів сімей загиблих військовослужбовців. Власником реєстру буде Міністерство оборони, а розпорядником – Генеральний штаб ЗСУ. Вести реєстр на місцях будуть військові комісаріати.

Представляючи документ, член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Винник зазначив, що реєстр має впорядкувати дані, які знаходяться в паперовому вигляді в військкоматах. Він підкреслив, що інформація, перекладена в електронний формат, буде захищена від несанкціонованого втручання і використання.

Депутати від «Батьківщини» виступили проти проекту. Депутат Юрій Одарченко заявив, що найнадійніша форма зберігання інформації – на паперових носіях. Депутат Олександра Кужель зазначила, що реєстр буде сформовано на базі російської програми і дані можуть потрапити до агресора. Депутат від «Самопомочі» Олексій Скрипник і депутат від Народного фронту Андрій Тетерук повідомили, що програма реєстру розроблена українською компанією.

18 жовтня 2016 року за проект закону про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних №2504а-д у першому читанні проголосували 228 народних депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія, ВР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рада проголосувала закон про єдиний реєстр військовозобов’язаних
16 березень, 2017, 15:13