Соціальні інспектори перевірять, як живуть отримувачі субсидій

Соціальні інспектори перевірять, як живуть отримувачі субсидій
При Мінсоцполітики може бути створено нове відомство, яке буде перевіряти одержувачів субсидій. Соціальні інспектори підуть по квартирах і будуть вивчати «стиль життя» претендентів на державну допомогу.

Про це повідомляє ІА «Грушевського, 5».

Поки що датою створення відомства обрано 1 січня 2018 року, але працювати вона почне не раніше січня 2019 року, коли інспектори почнуть перевіряти субсидії. А ще через рік з перевірками прийдуть до пенсіонерів.

В уряді кажуть, що права та обов'язки інспектора тепер будуть закріплені законодавчо, і вони отримають більше повноважень. Наприклад, законопроект надає цим чиновникам безкоштовний доступ до баз даних і реєстрів, у яких може бути інформація про претендента на субсидію.

Також вони зможуть відвідувати одержувачів соціальної допомоги за місцем проживання з метою визначення достовірності даних про те, якою мірою людина потребує допомоги, і можливості знаходження додаткових джерел для існування, які впливають на встановлення права на отримання соцдопомоги і її обсяги.

Також з вуст чиновників все частіше звучить словосполучення «стиль життя» одержувача субсидій. Тобто те, що не можна перевірити з допомогою електронних систем, будуть перевіряти за допомогою візитів соціального інспектора.

Як кажуть експерти, держава хоче контролювати два виду фінансових потоків претендентів та одержувачів субсидій - доходи і витрати. Для цього будуть використовувати нові методи відстеження витрат.

«Зі свого боку визначене майно може відслідковувати і Мінсоцполітики. Наприклад, отримати інформацію з реєстрів у відповідь на свій запит, проводилися людиною реєстраційні дії, оформлені на нього нерухомість, земельні ділянки, автомобіль, коли проводилася реєстрація і т. д. Все це допоможе зрозуміти, чи робив чоловік великі витрати на суму понад 50 тисяч гривень чи ні. Ще варіант - запит до податкової про дохід і видаткових операції на суму понад 50 тисяч. Втім, поки Мінсоцполітики не до цього, адже такі перевірки вимагають багато часу і кмітливості», - повідомив юрист Андрій Вигиринський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А навіщо рвати гланди через сраку? Це треба було зробити до надання субсидій. А ви поставили воза перед конем. Тепер вам ніхто не відкриє житла і будуть вас гнати, як червивих собак.
Відповісти
Тепер ви раби-субсидіянти.Вас не тільки перевірять,ви ще і відпрацюєте надане в борг.А потрібно було боротися,а не сопіти і нити.
Відповісти
Якщо я отримую супсидію(яку по декларації маю право мати, але разом з тим подорожую по світу (не за свої гроші ) і просто добре живу, то яке кому діло, за чиї я гроші живу,якщо по закону мені положено супсидію(мінімалка+тільки один прописаний в квартирі).
Відповісти
Дуже правильно.Тільки не дивитися на це,що мають в квартирах і купили 10 років тому.Ну,як можна давати субсидії тим людям,які живуть вольготно і заможно.Що само головне по селах.Цілими родинами працюють у Польщі, а дома держать по 70 свиней,по 4 корови і 10 биків і т.д.Городу мають 20 га ніде не працюють,а чекають доки дадуть їм пенсію.Тобто ми дурні,що працюємо і платимо на них податки.А,що каже ми дурні працювати цілий місяць за три тисячі,коли вони мають дохід тисячі доларів з хазяйства.Як можна давати субсидії людям, які працюють за кордоном чи у Киві,Росії та інше.
Відповісти
Ахххренэть. Вони там що, блекоти обїлися. Вони в холодильник заглядати будуть? Чи перевірятимуть з якого року в мене пральна машинка. А недай Бог ще телевізор чи мультиварку помітять. Маразм. Яким чином вони перевірятимуть і що? Те що ми ледве виживаєм? Бо чуло що предмети побуту вони розцінюють як предмет розкоші!!!!!
Відповісти
Ну потіштесь трохи,а далі тремтіть,потім заставите житло.Ви що думали,ці мракобіси попустять.Думали шара прийшла-дудки.Так вам і треба.Тільки в боротьбі можна вибороти СВОБОДУ,вільну людину,а ви рабами залишитесь назавжди!
Відповісти
Останні новини
Соціальні інспектори перевірять, як живуть отримувачі субсидій
20 березень, 2017, 04:12