У Рожищі тепер можна подавати електронні петиції

У Рожищі тепер можна подавати електронні петиції
Рожищенська міська рада у лютому 2017 року прийняла рішення про впровадження механізму електронних петицій.

Це стало можливим завдяки позиції активних жителів міста. Активісти вирішили зініціювати впровадження системи електронних петицій.

У результаті міською радою було прийняте Положення «Про Порядок розгляду електронної петиції». Відтак, кожен житель міста тепер може подати електронну петицію (або звернення).

Для цього треба зареєструватися на сайті, подати текст петиції. Упродовж двох днів у міськраді перевіряють чи дотримано правильне оформлення петиції, а потім ще упродовж трьох днів міський голова приймає рішення, чи оприлюднювати її чи дати на доопрацювання автору петиції.

День опублікування петиції є датою початку збору підписів під нею. Для того, аби рада розглянула петицію, під нею мають підписатися не менше ніж 100 осіб. Підписи збираються упродовж 60 діб.

Підтримана необхідною кількістю голосів петиція розглядається органом влади упродовж 10 днів. Не підтримана - ігнорується.

" В нас люди ще звикли йти в міську раду і звертатися з заявами усними та письмовими. Молодь більш прогресивна в цьому плані, і вже користується електронним форматом спілкування з владою. До прикладу, подає публічні запити електронною поштою. А старше покоління ще старими методами користується наразі.

Поки електронних петицій на сайті ради ще не зареєстровано, але, я думаю, що з часом це запрацює. Це дуже хороша ініціатива спілкування влади з громадою. Супротиву в депутатському корпусі щодо прийняття такого позитивного рішення не було», - розповідає керуюча справами виконавчого комітету Рожищенської міської ради Оксана Данилюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.