Дівчинка з Волині створила книгу-вишиванку

Дівчинка з Волині створила книгу-вишиванку
Семикласниця школи № 2 із Любомля Мирослава Маслянка виготовила книгу «Вишита мрія моя», в якій власні вірші та ілюстрації вишила нитками та бісером.

Про це пише Район. Любомль з посиланням на газету «Новий погляд+».

Видання складається із восьми сторінок. «Ідея вишити книгу прийшла спонтанно. Якось з мамою займалися рукоділлям і в мене промайнула думка: от якби зробити щось оригінальне, щоб такого ще не було ні в кого… І мама запропонувала спробувати вишити вірш», − розповідає Мирослава.

Робота над виданням тривала близько року. В останні дні перед конкурсом «Книгоманія-2017» приходилося й ночами займатися улюбленою справою, щоб встигнути все довести до ладу.

«Мирослава почала вишивати книгу не спеціально для конкурсу. Тоді навіть думки про це не було. Цього забажала її душа. Вона любить цікаві та оригінальні речі. Тому робота приносила донечці велике задоволення», - розповіла мама дівчинки.

А ще школярка дуже любить читати, пише вірші та відвідує музичну школу – грає на фортепіано. Восени вона виборола перше місце у конкурсі гумористів. Її надихає природа, весь навколишній світ.

«Віршовані рядочки приходять в голову самі, наче мені хтось надиктовує. Тоді стараюся їх швиденько записати, щоб не забути. Але коли доводиться щось створити на конкурс, тоді пишеться важче, треба добре обдумувати кожне слово», − розказала Мирослава Маслянка.

Навчання дівчинці дається легко. Майже постійно в чомусь задіяна. Вільного часу обмаль.

«О 8-ій годині йде в школу, після закінчення уроків – у музичну. Там займається до 18−19 години. Потім ще вчить уроки. Відпочити вдається лише у вихідні», − зізнається мама Мирослави.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дівчинка з Волині створила книгу-вишиванку
10 квітень, 2017, 12:30