Брехня чи правда: у Луцьку патрульним закидають побиття

Брехня чи правда: у Луцьку патрульним закидають побиття
У Луцьку стався конфлікт за участі неповнолітніх та патрульних поліцейських. Неповнолітня дівчина стверджує, що патрульні її побили, ті заперечують.

Подія трапилася у суботу, 8 квтіня.

Марія Жук, студентка 1 курсу коледжу рекреаційних технологій та права поверталася додому близько 23:20 у суботу, 8 квітня, ввечері. За словами дівчини, вона з товаришем Вадимом Тхорівським йшли на перетині вулиці Набережна та Шевченка і вирішили скоротити дорогу через кільце. Під час переходу дороги в недозволеному місці до них під’їхали патрульні поліцейські.

За словами дівчини, останні не представилися та не показали «корочки», але повідомили, що пара переходила дорогу в невстановленому місці. Потім полісмени зачитали молодим людям права і сіли в автіку писати протоколи.

«Вони попросили наші документи, ми дали свої студентські. Вони запитали дату народження і почули, що мені немає 18 років. Я просила їх поговорити по телефону зі своєю тіткою, але вони лише сказали, щоб не заважали їм працювати та закрили двері», - розповіла Марія. Вона стверджує ніби поліцейські не знали як правильно скласти протокол.

За словами дівчини, за 20-30 хвилин вони вийшли з автівки. Патрульний Максим Капустинський, який складав на молодь протокол, зачитав його та попросив підписати. Дівчина відмовилася. Полісмен вдруге запропонував підписати.

«Натомість я вирвала шматок аркушу. Після цього мене заламали та вдарили 2 рази головою в машину: спочатку лобом, а потім лівою стороною обличчя», - заявила Марія. Крім того, стверджує вона, дісталося від патрульних і її товаришу.

«Нам одягнули кайданки та силою посадили в автомобіль», - розповіла Марія. З декількома зупинками їх відвезли в наркодиспансер.

«Ми приїхали до наркодиспансера, де Вадима попросили вийти та пройти огляд. Він відмовився. Приїхав командир, який адекватно відносився і розмовляв з нами, а потім в розмову вклинився Васюта і Капустинський. Вони почали шарпати та силою заводити Вадима до наркодиспансера. До кабінету мене не пустили. Тоді приїхали батьки Вадима», - бідкається Марія.

Дівчина розповіла, що батьки намагалися вияснити ситуацію. Зрештою усі учасники події поїхали в міськвідділ.

«У відділку мені стало погано, бо усі почали кричати. Я вийшла на вулицю, бо в мене паморочилася у голові. Приїхала моя тітка на таксі і ми зайшли у відділок. Тоді вона запитала у поліцейських, за що побили дитину. Мені було зле і викликали «швидку». Поліцейські наполягли на тому, щоб оглядали мене у кабінеті і не випускали до лікарів у машину», - додала Марія.

Лікарі виявили, що в дівчини тиск підскочив 150/100. Опісля дівчина поїхала в 2-гу лікарню, а потім в дитячу, де її оглянули лікарі.

«Мені поставили діагноз – струс мозку. Мене капають та лікують таблетками. Я пройшла комп’ютерне обстеження», - підсумувала Марія.



Тітка Оксана, яка приїхала у міськвідділом після дзвінка племінниці Марії, розповіла, що остання зателефонувала до неї близько 12 ночі.

«Вона розповіла, що переходила дорогу у невстановленому місці і її зупинили поліцейські та склали протокол. Я запитала, чи вона дала їм документи, на що племінниця відповіла ствердно. Тобто вона надала студентський квиток і вони знала, що вона неповнолітня. Тоді я попросила племінницю дати трубку поліцейському, щоб вони пояснили, де саме знаходяться, щоб я під’їхала. Вони не захотіли брати слухавку. Потім у Маши вимкнувся телефон. Опісля вона зателефонувала з поліцейської машини в сльозах і розповіла, що її вдарили об капот і їй погано.

У міськвідділі я побачила що Маша була біла. Я намагалася вияснити, чому дитину побили. Поліцейські відповіли, що склали акт, адже дитина становила загрозу для поліцейських. Після того приїхала швидка і її хотіли забрати в автівку. Але поліцейські сказали, що це видумки і сказали оглянути її на місці. Лікар виміряли тиск і забрав її в машину, бо потрібно робити укол і дали заспокійливе», - розповіла тітка.

Жінка додала, що написала заяву в поліцію.

Речниця патрульної поліції Ольга Бузулук розповіла, що згідно рапорту, який надав Капустинський та Васюта, близько 23:00 патрульні побачили як на перехресті Набережна та Шевченка хлопець та дівчина переходять дорогу у невстановленому місці.

Поліцейські зупинили пару та повідомили, що на них винесуть постанови.

«Патрульний виніс постанову та дав дівчині для підпису і вона була згодна підписати. Але втрутився хлопець, який йшов поряд. Він почав її провокувати та казати, щоб нічого не підписувала. Після цього вона почала рвати постанову. В той час патрульний однією рукою хотів забрати постанову з руки дівчини. А другою притримав біля службового автомобіля. Там ніяких ударів не було, в будь-якому разі це зафіксовано на боді-камері. Одночасно її супутник почав хапати патрульного за форменний одяг і чіплятися йому за ногу. В той момент напарник вибіг та затримав хлопця», - розповіла Бузулук.

Опісля їх доставили в наркодиспансер на освідування, де хлопець відмовився проходити тест. Далі їх доставили у міськвідділ, куди приїхали їх рідні.

На хлопця склали протокол за статтею 185 (злісна непокора) та винесли постанову за 127-ю (перехід у невстановленому місці).

«Дівчина увесь час була з поліцейськими і не скаржилася на здоров’я. В міськвідділ приїхала її хресна – юристка. Тоді відразу викликали «швидку», - додала Бузулук.

На дівчину склали протокол за статтею 127 КуПАП.

Зауважимо, що раніше патрульні складали протокол на Вадима Тхорівського за статтею 130 (кермування автівкою в нетверезому стані).

«Про цей випадок повідомили працівників внутрішньої безпеки», - зауважила насамкінець речниця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я вірю в історію молодої пари. Да і чомусь знайомі мені прізвища "полісменів", вони в новинах не конфігурували?
Відповісти
Напевно всі перегнули палку, і поліцейські і дітвора. Але якщо поліцейський немає іншого впливу на неповнолітню дівчину крім побиття, то гріх ціна такому поліцейському, здавай посвідчення і лікуй нерви.
Відповісти
Я немаю відношення до правоохоронних орнганів, тому скажу, що поліцейські - це не тато і мама, а особи які займаються дотримання правопорядку (тим більше після 22.00). Якщо вони будуть з такими неадекватними дітками сюсюкатись, то порядку не буде. Вважаю, що мало дали...
Відповісти
Ще одна скандалістка!
Відповісти
Які цифри показав драгер у Наркодиспансері?
Відповісти
При тиску 150 вона біла,,,брехня, боді камера покаже правду
Відповісти
Напевно Тхорівський хотів відомстити за те що оформили ст.130 (п"янка за кермом)
Відповісти
Я впевнений що події розгорталися приблизно так:
- Підпишіть будь - ласка протокол!
- Не підпишу бо: хто ти такий, де докази, аллах проти підпису, і т.д.. і т.п.. (Юношескій максималізм + провокації поліцейських).
Коли тупа курка получіла по голові - то одразу згадала про свій вік (18 -) і почала на нього ссилатися.

Я не розумію одного - якщо ти перейшла дорогу у невстановленому місці і явно порушила правила - чому ти сперечаєшся, і щось доказуєш.
А то получається так - спочатку порушує, вину не визнає, протокол рве, получає по голові - і всі забувають про порушення, і переключаються на струс мозгу! Поверніться в початок історії, не маніпулюйте фактами, люди перейшли у невстановленому місці, з цього все почалося, а не з удару головою об капот.
Відповісти
дівчина 3 дні пролежала під капельницями, невже таким "вихованням" повинні займатись так звана нова поліція???...
Відповісти
Вона намагалась порвати документи полісмена і думала що їй шоколадку дадуть?! А по друге - неповнолітня шляється містом вночі - ще на батьків протокол скласти треба.
Відповісти
Дівчина не змогла сама пояснити тітці, де вона знаходиться? У якому ж вона тоді стані була.А поліцейські все правильно зробили. А то у нас кого не зупинять - відразу ж дзвінок кумові/свату/брату і нахабне "з вами тут хочуть поговорити".
Відповісти
Паливо на швидку,поліцію,таксі-300грн; комп'ютерне обстеження (облучення,рак мозку і.д.),лікування - 2000грн; стрес,струс,нерви,уколи - мінус 2 роки життя; позор,репутація,втрачений даремно час,судова тяганина,і т.д.,- краще б заплатила спокійно 51 чи 100грн. штрафу!...
Відповісти
Про що ви говорите? Певно,в 17 років по вечорах в суботу вдома сиділи. І тільки по правилах дорогу переходите. А те, що два дорослих мужика так порядок наводили, що в дівчини струс мозку, так то ж так має бути. Покарання має бути, але ж не фізичне насильство. Чи то може в нас є такий закон?
Відповісти
По-перше, відео на яке ссилаються поліцейські до сьогодні не можливо побачити, хоча обіцяли показати ще два дні назад. По-друге, дівчину возили по місту годину, то до драмтеатру, то на 33 квартал, то на 40 квартал. По-третє, в дівчини брали аналізи, в організмі не було жодного граму алкоголю. По-четверте, дівчина офіційно працює в піцерії в вільний від навчання час, це була субота і йшла вона з роботи додому, піцерія закривається в 23.00.
Відповісти
Останні новини
Брехня чи правда: у Луцьку патрульним закидають побиття
11 квітень, 2017, 13:10