Луцькій лікарні треба 2,5 мільйона на обладнання

Луцькій лікарні треба 2,5 мільйона на обладнання
Для заміни рентгенівської трубки в ангіографічній установці Луцька міська клінічна лікарня потребує майже 2,5 мільйона гривень.

Про це йшлося під час виїзного засідання постійної депутатської комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - повідомили у відділі інформаційної роботи мерії.

Головний лікар міської лікарні Лариса Духневич розповіла, що ангіографічна установка використовується насамперед для проведення кардіологічних втручань пацієнтам з інфарктом міокарда, які потребують невідкладної допомоги. ЇЇ експлуатацію розпочали у 2013 році. За чотири роки проведено понад 2000 процедур. Проведення ангіографічних процедур здійснюється безкоштовно, пацієнт оплачує лише витратні матеріали.

Однак нині у рентгенохірургічному блоці лікарні виникли технічні проблеми з рентгенівською трубкою в ангіографічній установці. За даними фахівців ТОВ «УМТ+», які здійснюють технічне обслуговування апарату, орієнтовна вартість нової рентгенівської трубки – 2,492 мільйона гривень.

Зупинка обладнання може призвести до значного погіршення надання допомоги пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями, передовсім з інфарктом міокарда та зруйнувати налагоджену систему надання допомоги пацієнтам з гострою коронарною патологією, відновлення якої потребуватиме багато часу, зусиль та фінансових ресурсів.

Керівник обласного центру кардіоваскулярної патології Андрій Ягенський ознайомив учасників засідання із статистичними даними стосовно використання ангіографа для лікування хворих із серцево-судинними патологіями. Загалом в 2016 році з усіх стентувань пацієнтам із гострим коронарним синдромом, проведених в на Волині, 83% здійснено у Луцькій міській клінічній лікарні.

Члени комісії рекомендували виділити кошти на придбання нового обладнання для забезпечення безперебійної роботи ангіографічної установки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай Духневич потрусить свої кишені
Відповісти
Прямо там 83% :)
Відповісти
Останні новини
Луцькій лікарні треба 2,5 мільйона на обладнання
11 квітень, 2017, 17:11